IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

V8 мотор за хиперколата на Фитипалди

EF7 ще дебютира на щанда на Pininfarina в Женева

V8 мотор за хиперколата на Фитипалди

Хиперавтомобилът EF7 Vision Gran Turismo, който носи името на легендата от Формула 1 Емерсон Фитипалди, ще получи атмосферен V8 мотор с мощност 600 конски сили, макар че все още не е потвърдена кубатурата на двигателя.

V8 мотор за хиперколата на Фитипалди

Fittipaldi EF7 ще дебютира в Женева на щанда на Pininfarina, като освен легендарния бразилец и италианските майстори на дизайна, принос към развитието на автомобила има и германската компания HWA – самостоятелно подразделение на AMG, специализирано основно в подготовката на състезателни автомобили.

V8 мотор за хиперколата на Фитипалди

„EF7 ще много надежден, бърз и интересен за каране, ще прощава грешки и ще може да се шофира от водачи и с минимален опит – обясни Фитипалди, който освен две титли във Формула 1 има и две победи в надпреварата „500 мили на Индианаполис”. – Надеждността е много важна, тъй като собствениците на EF7 ще прекарват по-малко време в бокса и повече време на пистата.”

V8 мотор за хиперколата на Фитипалди

Участието на Емо в проекта става чрез собствената му компания Fittipaldi Motors, а първите снимки на концепта показаха, че автомобилът ще разчита на сериозна и агресивна аеродинамика, за да е стабилен и предвидим при висока скорост.

Досега са потвърдени твърде малко, но вълнуващи неща за EF7: теглото му ще е около 1000 килограма, купето ще е от фиброкарбон, V8 моторът ще е атмосферен, а според Pininfarina мощността му ще е „над 600” конски сили.

0 от 500