IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и новото Audi A6

Лимузината идва с автопилот за задръствания и с електрическо турбо, но само с автоматични скорости

Ето го и новото Audi A6

Следващото поколение на Audi A6 е почти готово и папараци на британското издание Auto Express дори успяха да заснемат тестов модел, макар и под камуфлаж. Седанът, който се конкурира с BMW Серия 5 и Mercedes Е-class, трябва да се появи на пазара в началото на 2018 година. Официалната му премиера вероятно ще е на автосалона във Франкфурт наесен.

Ето го и новото Audi A6
Снимки: Auto Express

Доколкото се вижда от шпионските снимки, петото поколение ще е по-скоро еволюция в дизайна, отколкото радикална промяна. Все пак се очаква новият главен дизайнер Марк Лихте да сложи край на тенденцията всички модели на Audi да си приличат като частите на матрьошка. Ако е така, А6 ще получи и черти, които да го отличават от вече излязлото на пазара А4.

Ето го и новото Audi A6

Във всяко друго отношение това ще е изцяло различна кола - построена върху нова платформа и оборудвана с ново поколение двигатели и електронни системи. В интериора ще изчезнат почти всички бутони от сегашния модел, заменени от два големи сензорни екрана за управление на всички функции. Audi обещава тези екрани да ви дават обратно усещане, когато ги натиснете, макар за момента да не е ясно точно чрез каква технология ще става това.

Новата версия на платформата MLB, която А6 ще дели с очакваното тази есен А8, ще смъкне теглото му с около 100 килограма. Това ще е и първият масов модел на Audi с 48-волтова, вместо 12-волтова електрическа система. Това ще му позволи да ползва електрическите турбини, познати вече от Audi SQ7.

Ето го и новото Audi A6
Така ще изглежда новото А6 според проекцията на дизайнера Андрей Авърварий за Auto Express

Новите електронни системи ще включват и "пилот за задръствания", който ще може да потегля, спира и маневрира сам в тежък градски трафик.

Двигателите включват нова версия на двулитровия дизел, двулитров бензин и трилитров шестцилиндров дизел. Предвидена е и хибридна версия с 50 км пробег само на електричество. Другата голяма промяна ще е окончателният отказ от ръчните скорости - новото А6 ще се предлага само със 7- и 8-степенен автоматик с двоен съединител.
 
Ето го и новото Audi A6

Тагове: audi a8 audi a6
0 от 500
  • #10
    9 rate up comment 10 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    "премиум" лимузината още ли ще се предлага с предно предаване :))))За един преател питам...
  • #9
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Петър ( преди 7 години )
    Не искам да произвеждат повече автомобили или ще бъдат напълно електрически или пък ще са прекалено скъпи за България така.
  • #8
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Радев ( преди 7 години )
    А6 е безспорният лидер в бизнес-класата що се отнася до качеството на материалите и изработката в интериора. По отношение на задвижването и комфорта на возене го слагам половин степен под Е-класата и петицата на БМВ. Нямам преки впечатления от Волво S90, но се съмнявам, че е на нивото на немската света троица.
  • #7
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво РРЕ,резюмира всичко с едно изречение.
  • #6
    25 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Технология в Ауди, която я няма в МБ или БМВ...моля те.....
  • #5
    18 rate up comment 25 rate down comment
    Bmw435i ( преди 7 години )
    Novoto A6 6te bade po-tehnologi4no ot E class,po-krasivo ot 5 ta seria,no niama da e po-komfortno ot Mercedesa nito po-sportno ot Bima
  • #4
    43 rate up comment 15 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 7 години )
    Всички аудита ми изглеждат еднакви.
  • #3
    27 rate up comment 21 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    За сега Ауди си остават под върха. Мерцедес и БМВ са още трудно достижими за VW.
  • #2
    25 rate up comment 23 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Винаги са чакали Мерцедес да изкарат модел и да копират ! Сигурно ще е добро, но аз го слагам на трето място след БМВ !
  • #1
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Чудо! ( преди 7 години )
    Материал за Ауди и вече 1 ч. няма коментар от Дошо!? Сигурно са му "кръцнали" служебния интернет.Колкото до автомобила - като правило ще бъде един от трите на върха в този сегмент,заедно с Е -класата и 5-цата. Жалко ще е за следващото поколение А8,които ще се откажат от пространствената алуминиева конструкция и ще преминат на MLB-Evo.