IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Излезе трейлърът на нов филм за "Нюрбургринг" (ВИДЕО)

Австрийски режисьор събра всичко най-интересно в една лента

Излезе трейлърът на нов филм за

Едно от легендарните трасета в света на моторния спорт– Северната дъга на „Нюрбургринг” , известно още като Нордшлайфе, ще бъде представено на феновете в цял свят с премиерата на нов филм с простичкото заглавие „Зеленият ад”. Прякорът на митичното трасе е измислен от шотландската легенда във Формула 1 - сър Джеки Стюарт, чието име завинаги ще се свързва с пистата в планината Айфел в Германия. 

Излезе трейлърът на нов филм за  

Филмът е дело на известния австрийски режисьор и продуцент Ханес М. Шале, който е събрал в лентата всички истории, легенди, триумфи и трагедии, случили се на Северната дъга. Или поне най-важните. През 2015 година Шале пусна един документален филм – „Лауда – Неразказаната история” и още тогава заяви, че иска да събере всички най-интересно за дългата версия на „Нюрбургринг” на едно място. Най-после: Филм за

„Северната дъга” е идеален пример за това как опасностите вървяха ръка за ръка с автомобилните състезания в една ера на моторните спортове, когато се родиха някои от днешните икони на спорта – обяснява Шале. – И нашият филм връща зрителите точно към тези събития.

Най-после: Филм за

„Използвали сме много интервюта на големите звезди от това време, както и много неизлъчвани кадри и мисля, че зрителите ще са под напрежение до самия край на филма.”

Истината е, че историите, случили се на „Нюрбургринг” са толкова много, че на Шале и екипът му им е било много трудно да изберат какво точно да вкарат във филма. Само няколко примера: „Невъзможната победа” на Тацио Нуволари през1935 година, „Чудото в мъглата” на Бернд Роземайер, шедьовърът на Хуан Мануел Фанджо в състезанието през 1957 година, както и най-великата победа на сър Джеки Стюърт във Формула 1 през 1968 и т.н.

Най-после: Филм за

Невероятни истории, разказани с много напрежение, кадри и реплики, които сякаш са от новинарска емисия, а не от филм. И не става въпрос само за катастрофата на Ники Лауда през 1976 година, която на практика лишава „Нюрбургринг” от мястото му в календара на Формула 1. Шале е използвал гласовете на много тв коментатори за озвучаването на филма, но сред тях изпъкват коментаторът на Формула 1 по Sky Sport Дейвид Крофт и британската легенда Мъри Уокър.

И не става въпрос само за състезания от Формула 1. Режисьорът е включил от състезанието „1000 километра на „Нюрбургринг” от 1983 година, когато Щефан Белоф постига рекорд от 6.11,13 минути за една обиколка с дължина 20 километра. Самият Шале признава, че толкова пъти е гледал кадрите с Белоф по време на монтажа, че нервите му вече не издържат на скоростта, която е постигнал в тази обиколка германецът, който тогава се състезава с прототип Porsche 956.

Най-после: Филм за

„Когато интервюирахме пилотите за филма ми направи впечатление, че всички те персонализират Северната дъга – допълва Шале. – За тях това не е просто писта, наричат я с всякакви имена – дори „чудовище” или „врагът”. Няма друго такова трасе, за което пилотите да говорят по този начин. Това е Зеленият ад.”

 

0 от 500