IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фантастично Ferrari за ретро ралита

Това красиво и може би единствено по рода си 308 GTB се продава на търг в Париж

Фантастично Ferrari за ретро ралита

Ако искате да усетите рали тръпката с автомобил, който е предшественик на чудовищата от група Б, а и имате 300 000 евро за кола, то това Ferrari 308 GTB е точно за вас. Автомобилът ще се продава на търг по-късно този месец в Париж и дава възможност за страхотни забавления зад волана по скоростните етапи, като гаранция ще сте най-готината кола и няма да има значение на кое място сте на финала.

Ferrari за ретро ралита

308 GTB дебютира на автомобилния салон в Париж през 1975 година с дизайн на Pininfarina и разположен пред задния мост V8 двигател. Тук обаче става въпрос за един доста по-особен екземпляр. Животът на това 308 GTB започва като Stradale – т.е серийната версия, използвана за хомологация на състезателните автомобили от този модел. След това колата е подготвена от специализираната в доработка на автомобили на Ferrari Michelotto по изискванията на група 4, т.е още преди появата на колите 4х4 от група Б.

Ferrari за ретро ралита

Шасито е с номер 32419, но големият номер не трябва да ви плаши. Известно е, че само 14 коли от оригиналния модел 308 са били подготвени да се състезават в група 4, но в момента никой не знае колко точно от тях се оцелели до наши дни. Колата започва втория си живот през 2015 година, когато се озовава при специалистите от JMR Motorsport, които подсилват шасито, слагат нови врати, нов преден капак и нов капак на мотора, изработен от фибростъкло. Броните са олекотени, добавени са спирачки AP Racing, както и хидравлична ръчна. Нали стана дума за забавленията по етапите?

Ferrari за ретро ралита

3-литровият мотор е напълно възстановен, изцяло по спецификацията му за група 4, като някои компоненти, като буталата например, са подсилени и са от по-модерни и издръжливи материали. Мощността на мотора е 297 конски сили, а теглото на колата е 1085 килограма, което е с 200 килограма по-малко от серийния 308. След тоталната ревизия на мотора той е работил едва 20 часа, а колата е участвала в две ралита и едно планинско състезание.

Ferrari за ретро ралита

Търгът в Париж се организира от Bonhams, като аукционната къща прогнозира цена между 200 000 и 300 000 евро.

Тагове: ferrari ferrari 308 gtb
0 от 500