IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Audi Q8 ще има версия RS

Концептуална версия на модела може да се появи още през следващия месец

И Audi Q8 ще има версия RS

Още на автомобилния салон в Женева през март може да се появи концепт на Audi, който да покаже как ще изглежда по-мощният вариант на Q8. За това съобщи списание Autocar, като изданието предполага, че по традиция на германската марка версията ще се казва RS Q8.

И Audi Q8 ще има версия RS

Концептът Audi Q8 дебютира в Детройт, а от компанията обещават, че RS вариантът няма да е с толкова екстравагантен дизайн, но ще е по-агресивен. Предполага се, че RS Q8 ще получи 4-литров V8 мотор с две турбини, който се използва при седана S8 plus и който най-вероятно ще се появи и при Lamborghini Urus. Очаква се, че трансмисията ще е автоматик с 8 степени.

Още в Женева ще видим концепт с постоянно задвижване на четирите колела – все пак, това е отлична възможност да се напомни за системата Quattro. Централният диференциал ще е тип Torsen, а разпределението на въртящия момент ще е векторно.

И Audi Q8 ще има версия RS

Теглото на големия SUV ще е над 2 тона, но максималната му скорост се очаква да е почти 300 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч ще става по-малко от 5 секунди. Почти сигурно е, че дизайнът на интериора на RS Q8 ще е доста по-различен от този на Q8, както и летите джанти, с които ще бъде показан концептът.

Тагове: audi audi q8 audi rs q8
0 от 500