IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Край на смяната на болиди във Формула Е

През новия сезон 2018 пилотите ще карат една кола до финала

Край на смяната на болиди във Формула Е

Доставчикът на шасита за Формула Е Spark Racing Technologies (SRT) представи един от възможните варианти за дизайн на следващото поколение електрически болиди, които ще дебютират в петия сезон на световния шампионат.

Бъдещето на Формула Е изглежда вълнуващо

Собственик на компанията е бившият шеф на тима на Renault във Формула 1 Фредерик Васьор, който обяви, че SRT е спечелила и този конкурс за доставка на шасита за Формула Е и отново ще работи с италианските специалисти Dallara по окончателното оформление на новите електромобили. Сезон пет стартира през 2018 и ще завърши през 2019 година, но новият болид ще бъде представен още тази година, преди края на третия сезон в историята на шампионата.

Бъдещето на Формула Е изглежда вълнуващо

Васьор обясни, че окончателният вариант на състезателната кола може да се окаже доста по-различен от този, който виждаме на тази кадри.

Бъдещето на Формула Е изглежда вълнуващо

Голямата промяна при новото поколение болиди за Формула Е ще е батерията с по-голям капацитет. Сега болидите са с батерии с капацитет 28 киловатчаса, който ще нарасне на 54 киловатчаса, а това означава, че през петия сезон пилотите ще карат от старта до финала с една кола, а няма да ги сменят в средата на състезанието, както е сега. Васьор обеща по-ефективна аеродинамика и по-ниско тегло на новата кола – с около 40 килограма, въпреки, че новите батерии, дело на McLaren ще са по-тежки.

Снимки: SRT

Тагове: spark
0 от 500