IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

63 милиона дефектни автомобила се движат в САЩ

Все повече хора не се отзовават на официално обявените сервизни акции

63 милиона дефектни автомобила се движат в САЩ

Умопомрачителните 63 милиона дефектни автомобила продължават да се движат по пътищата на САЩ, показва стряскащата статистика на агенция Carfax. Става въпрос за коли, които са повикани за сервизна акция, но не са се отзовали и продължават да се карат с потенциалния си проблем.

63 милиона дефектни автомобила се движат в САЩ

Само за година броят им се е увеличил с 34%, твърдят от компанията, която се занимава с автомобилни бази данни. Най-много такива автомобили има в Калифорния, Тексас, Флорида, Пенсилвания и Ню Йорк.

Едната причина за това е, че много от по-мащабните сервизни акции напоследък засягат миниванове и големи кросоувъри - тоест коли за цялото семейство, от които домакинствата е трудно да се лишат за периода на ремонта.

Втората причина е в засилената активност на NHTSA - щатската служба за пътна безопасност - която в последните години принуждава производителите да обявяват сервизни акции и за дефекти, минавали до скоро за по-дребни.

63 милиона дефектни автомобила се движат в САЩ

Освен това напоследък зачестиха акциите в особено големи мащаби, засягащи десетки милиони автомобили - като например тази за дефектния механизъм на запалването при General Motors или за потъващия педал на газта при Toyota.

Допълнителни усложения създава и течащата в момента акция за опасните въздушни възглавници на Takata, за чиято поправка много от дилърите все още чакат да получат нужните резервни части.
 

Тагове: toyota general motors takata
0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На хората им омръзна от японски сервизни акции през ден и вече отказват да си губят времето
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    мъни ( преди 7 години )
    ами от бързане да не изтървем сроковете, за да спечелим повече, започнаха да продават недонаправени ***.Пусти печалби, вече няма да видим легендарни модели. Всичко се кърпи набързо и айде на пазара, давайте следващото
  • #2
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Попа ( преди 7 години )
    Каквато им страната , такива ca им и автомобилите
  • #1
    22 rate up comment 14 rate down comment
    А ,не! ( преди 7 години )
    На х'американците само дизелът на ФВ им е проблемът! Другите 60 млн. японски и х'американски *** са си О.К!!!!