IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda Octavia получи 1.5-литровия мотор от Golf

Фейслифтът на чешкия модел се предлага с най-новия бензинов агрегат на Volkswagen

Skoda Octavia получи 1.5-литровия мотор от Golf

Обновената в края на 2016 г. Skoda Octavia вече ще се предлага и с бензинов двигател, който дебютира при фейслифта на най Volkswagen Golf, моделна година 2017 г. Моторът с обем 1,5 литра ще започне да се поставя на чешкия модел от лятото, съобщиха от чешката компания.

Skoda Octavia получи двигател от VW Golf

Агрегатът ще бъде достъпен в два варианта - със 150 к.с. и система за деактивация на два от цилиндрите, както и със 130 к.с. При втория ще могат да се изключват не само двата цилиндъра (при движение на по-ниска скорост), но и четирите - в случаите, при които автомобилът се пуска по инерция. Това ще доведе до по-голяма икономия на гориво.

Производството на обновената Skoda Octavia стартира през миналата седмица в завода на компанията в Млада Болеслав (Чех). Моделът се предлага като лифтбек и комби, а в началото на месеца бе представена и версията Octavia RS 245, която е най-мощната в историята на модела. Тя разчита на 2,0-литров бензинов двигател с 245 к.с.

На пазара е и комбито с повишена проходимост Octavia Scout. В края на март ще стартира и производството в замода в Нижни Новгород, където ще се сглобяват предвидените за руския пазар модификации.

Снимка: Skoda
 

0 от 500