IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето първите снимки на Lamborghini Urus

Кадрите, щракнати по време на тест в Дания, не показват големи разлики от познатия ни прототип

Ето първите снимки на Lamborghini Urus

Urus, дългоочакваният кросоувър на Lamboghini, бе заснет по време на пътни изпитания в Дания. Въпреки тежкия камуфлаж от кадрите става ясно, че машината няма да се различава радикално от представения преди няколко години Urus Concept (вижте галерията под статията).

Ето първите снимки на Lamborghini Urus
Снимка: autoblog.com

На този етап се забелязват няколко разлики: обикновени странични огледала вместо камери, четири изпускателни тръби, напълно нови брони и иновативни предни светлини.

Спортният кросоувър ще ползва общи компоненти с други машини на VW Group като Audi Q7, Bentley Bentayga и следващото поколение на Porsche Cayenne. Тези модели споделят и общ базов двигател - 4,0-литров V8 с двоен турбокомпресор.

Освен че Urus ще бъде първият автомобил с турбокомпресор на марката, той ще се отличава и с хибридна система. Информацията бе потвърдена от изпълнителният директор на фирмата Стефано Доменикали."Мисля, че хибридните модели ще бъдат неизменна част от Lamborghini", добави той в интервю за Digital Trends.

Първи снимки на Lamborghini Urus

Доменикали сподели също, че производството на Urus ще започне през април. Очаква се кросоувърът да дебютира на автоизложението в Шанхай.

Това ще е вторият SUV модел за Lamborghini след ръбатото LM002, което компанията правеше през втората половина на 80-те години.

0 от 500