IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изцяло електрическото Audi Q6 идва още догодина

Кросоувърът ще се настани между Q5 и Q7 в гамата на марката

Изцяло електрическото Audi Q6 идва още догодина

Компанията Audi обяви, че ще започне да продава своя първи електрически кросоувър в началото на 2018. Моделът ще се нарича Q6 E-Tron и ще е доста близък до едноименния концепт, показан през 2015 във Франкфурт. Така германският производител ще стане първата премиум-марка на планетата, предлагаща подобен модел.

Audi Е-Tron излиза на пазара след година

Пред изданието Autocar един от шефовете на Audi – Дитмар Фогенрайтер, който отговаря за продажбите и маркетинга - разкри подробности за електромобила. Той ще се настани между кросоувърите Q5 и Q7 в гамата на марката, като ще получи добавка E-Tron към името си.

С едно зареждане машината ще може да измине повече от 500 км. Производството на модела ще става в завода на Audi в Брюксел, където ще се прави не само самият електромобил, но и всички негови компоненти. Конструктивно кросоувърът ще копира концептуалния модел e-tron quattro, показан през есента на 2015 г. Този прототип е оборудван с 3 електромотора – два на задната ос и един на предната. Общата мощност варира между 435 и 503 к.с., а максималният въртящ момент – 800 Нм.

Фогенрайтер допълни, че в Audi работят и върху електрически седан, който ще се конкурира с автомобилите на Tesla. Това ще бъде и бъдещият флагман на немската марка, като ще се задвижва от 4 електромотора. Седанът също ще може да изминава над 500 км. с едно зареждане.

Снимка: Audi

Тагове: audi q6 audi e-tron
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Немците отдавана не са сила в производството на електронни компоненти. Може би в асемблирането на електроника да, но не и в производството.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    да произвеждаш батерии и силова електроника са две много различни неща. второто германците със сигурност го могат
  • #4
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "Производството на модела ще става в завода на Audi в Брюксел, където ще се прави не само самият електромобил, но и всички негови компоненти."Другата опашата лъжа. Клетките за батериите със сигурност ще са внос от Азия - най-вероятно Самсунг, ЛГ или Панасоник. Вурстовете не са дорасли още за силова електроника.
  • #3
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    "Така германският производител ще стане първата премиум-марка на планетата, предлагаща подобен модел."Що, Тесла дето прелага електрически кросоувър да не би да не е премиум марка? То бива плитка пропаганда, ама вурстовете се оливат отвсякъде.
  • #2
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тия зациклиха с дизайна, както и БМВ. Последните им модели хич ги няма.....
  • #1
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Такива като теб май само сажди им в главата..хдете на психолог бе хора. Инак аман от псевдо спортни кошници като Теслъта..ама с това печелят клиенти бунаци..