IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кими Райконен отваря бар в Хелзинки

Основната атракция ще е караоке

Кими Райконен отваря бар в Хелзинки

Бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен ще има собствен караоке бар в столицата на Финландия - Хелзинки. Новината съобщи финландското списание Seiska, но информацията все още не е потвърдена от представител на пилота на Ferrari.

Кими Райконен отваря бар в Хелзинки

Предполага се, че 2017 ще е последният сезон във Формула 1 за финландеца, който в последните години разнообразява инвестициите си. Кими е най-популярният пилот в световен мащаб във Формула 1, а до голяма степен славата му се дължи на имиджа му на непукист, както и на човек, на когото му се случва да прекали с чашката.

По времето, когато беше пилот на McLaren, т.е преди десет и повече години, Райконен на няколко пъти беше засичан, че има проблеми с координацията след здрав купон със свои приятели, а веднъж дори финишира в канавката пред заведението, от което току-що беше излязъл.

Новият бар на Райконен ще е в историческата част на Хелзинки – в района Катаянока, като ремонтът и оборудването на помещенията ще започне през април. Наскоро Кими подписа спонсорски договор с компанията Hartwall Ltd, която произвежда нискоалкохолни напитки. Пилотът на Ferrari е лице на компанията и обяви, че Hartwall Original Long Drink е национална финландска напитка, с която всички негови сънародници могат да се гордеят.

Другият финландец, печелил титлата във Формула 1 - Мика Хакинен, който е световен шампион за 1998 и 1999 г., от известно време е посланик на Johnnie Walker и е сред най-популярните лица, рекламиращи алкохол в световен мащаб.

Снимка: Ferrari

Тагове: ferrari
0 от 500