IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda предложи още един нов кросоувър

Компактният UR-V на първо време ще се продава само в Китай

Honda предложи още един нов кросоувър

Японският производител Honda ще предложи на китайския пазар нов кросоувър с името UR-V. Той всъщност представлява разновидност на показания преди година Avancier, който се произвежда от съвместното предприятие GAC-Honda. За направата на UR-V обаче е използван друг местен партньор - Dongfeng Honda.

Honda предложи още един нов кросоувър

В повечето пазари с развито автомобилно производство подобен ход би изглеждал като разхищаване на средства, но за Китай това е масова практика. Там често различни предприятия пускат почти еднакви коли от една марка, но под различно име. В Honda имат опит в тази насока с компактните SUV-модели – Vezel и XR-V, минивановете Odyssey и Elysion, както и със седаните City и Greiz.

Honda предложи още един нов кросоувър

При моделите Avancier и UR-V разликите, особено във външия вид, са значителни. Променена е изцяло каросерията, с изключение на покрива. Така UR-V изглежда значително по-спортно от своя брат-близнак Avancier, който на свой ред бе пуснат на пазара като заместник на продавания по цял свят Honda Crosstour.

Технически обаче UR-V няма да се отличава от донора си. Той ще бъде оборудван с 2,0-литров турбомотор от Civic Type R, който в случая е дефорсиран до 272 к.с. Двигателят работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия, като задвижването може да бъде както предно, така и към четирите колела.

Honda предложи още един нов кросоувър

Предвижда се до края на годината да се появи и по-слаба версия, която ще бъде базова за модела. Тя ще получи 1,5-литров турбомотор, комбиниран с безстепенна вариаторна трансимисия. Цените на Honda UV-R ще бъдат идентични с тези на Avancier, който в Китай се предлага между 39 000 и 48 000 долара.

Снимки: Autohome
 

Тагове: honda ur-v honda avancier
0 от 500