IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Разкриха първия истински кросоувър на DS за Европа

Моделът на PSA ще се конкурира с Audi Q5 и BMW X3

Разкриха първия истински кросоувър на DS за Европа

Снимка на новия кросоувър на марката DS Automobiles се появи в интернет-блога Citrofeng, който се поддържа от фенове на френския производител. Само преди месец там бе показан и друг прототип на модела, но той изцяло бе покрит с камуфлаж.

Разкриха първия истински кросоувър на DS за Европа

Машината изглежда напълно готова за серийно производство, като се предполага, че тя ще дебютира пред публика по време на автосалона в Женева през март. Кросоувърът ще се казва DS7 или DS7 Crossback, като ще трябва да се конкурира с Audi Q5, BMW X3 и Mercedes GLC.

Подобно на повечето нови модели на групата PSA  и този автомобил е изграден на платформата EMP2, като всъщност представлява още по-луксозен аналог на новото Peugeot 3008. Всъщност това ще бъде първият пълноценен кросоувър на DS Automobiles за Европа и втори след DS6, който вече повече от година се предлага в Китай.

Дизайнът на машината е изцяло в стила на концептуалния Wild Rubis, показан още през 2013 г. Моделът ще се предлага с хибриден агрегат, в който ще влезе 1,5-литров дизелов двигател DVR. Ще има и няколко бензинови версии, като най-мощната от тях ще получи мотор с 240 к.с.

Освен DS7 френският производител на премиум-автомобили предвижда да предложи на пазара и седан, който ще се превърне във флагман на марката. Той ще заеме мястото на Citroen C6, като ще бъде дълъг около 5 места. Моделът ще се казва DS8 и ще се предлага с бензинови, дизелови и хибридни агрегати, като последният вариант ще бъде със задвижване на четирите колела.

Снимка: Citrofeng

Тагове: psa ds7 ds7 crossback
0 от 500