IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge спря окончателно продажбите на Viper

На пазара на новия автомобили все още има бройки от култовия модел

Dodge спря окончателно продажбите на Viper

Компанията Dodge прекрати приемането на поръчки за суперколата си Viper, съобщи изданието Automotive News, което се позовава на главния дизайнер на алианса FCA – Ралф Жил. Това означава край на производството на модела, който отива в историята.

Dodge спря окончателно продажбите на Viper

Жил все пак уточни, че на разположение на дилърите на марката все още има непродадени автомобили, като някои от тях са моделна година 2017. Само на сайта cars.com се предлагат 39 чисто нови машини.

В Dodge отбелязаха прощаването с Viper, като предложиха 5 специални модификации. Всяка една от тях е посветена на знаково събитие в историята на модела. Бяха пуснати общо 217 такива автомобила, като те бяха продадени за 5 дни. Заради търсенето компания предложи и още една специална версия, която излезе в тираж от 31 бройки и веднага бе разграбена.

Спирането на производството на суперколата се налага заради влизащите от тази година в САЩ изисквания за безопасност, според които всеки нов автомобил трябва да има странични въздушни възглавници. Конструкцията на Viper не позволява такова нещо, тъй като предпазните средства ще заемат цялото място над главите на водача и спътника му.

Dodge Viper, който по-рано се предлагаше под марката SRT, е оборудван с 8,4-литров атмосферен V10 двигател, развиващ 654 к.с. Купето ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили по американските стандарти) за 3 секунди. Базовата версия на модела в САЩ струва 96 000 долара.

Снимки: Dodge
 

Тагове: dodge viper
0 от 500
  • #3
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Последния спортен супер автомобил с ръчна скоростна кутия и почти без повечето електронни асистенти,когато се кара тази кола трябва да си много добър.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Предполагам, че след време ако върви добре концерна ще отдели пари да се направи нов модел на вайпъра, защото той е култов модел за много хора в САЩ.Просто в момента в тия несигурни години инвестицията в такъв мъсъл кар е немислима, тъй като трябва да почнат от 0 ( от платформата )
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    Те американците имат 5 коли, които да стават на материал и едната я спират от продажби...Кризааааа, кризаааа...