IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Adidas съди Tesla заради емблема

Производителят на електромобили набързо смени и новото си лого

Adidas съди Tesla заради емблема

Компанията за спортни стоки Adidas заведе дело срещу Tesla Motors, след като видя нарушение на авторските права в новото лого на производителя на електромобили. То представлява 3 черти, доста приличащи на емблемата, с която Adidas е познат в цял свят.

Adidas съди Tesla заради емблема

Жалбата е подадена в Патентното ведомство на САЩ още миналия петък, като в нея германската фирма за спортни стоки посочва цели 16 причини, според които символиката с 3 черти принадлежи само на нея. Посочва се, че логото на новия Tesla Model 3 твърде много прилича на това на Adidas, който го ползва още от 1952 г.

В Tesla Motors явно нямат намерение да влизат в подобни спорове и още в понеделник – 6 февруари, компанията изтегли регистрацията на новото лого на Model 3. От производителя на електромобили обявиха, че действията им нямат нищо общо с претенциите на Adidas, а решението е продиктувано от смяната на концепцията на марката.

Adidas съди Tesla заради емблема

Това бе потвърдено и от шефа на Tesla Motors – Илон Мъск. Веднага след неговото изявление в Twitter трите хоризонтални линии бяха премахнати и от представянето на новия Model S в сайта на производителя на електромобили.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla motors adidas
0 от 500