IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи поглед към новото Porsche Cayenne

Компанията вече не крие външния вид на кросоувъра

Първи поглед към новото Porsche Cayenne

Компанията Porsche продължава с усилените тестове на новото поколение на кросоувъра си Cayenne. Прототип на модела бе заснет по време на изпитания, като прави впечатление, че той не е покрит с обичайния за тестови машини камуфлаж. Прикрити са само отделни елементи по предната решетка и задните светлини.

Новото Porsche Cayenne е готово за премиера

Изданието Motor1 публикува снимки на автомобила, чиято премиера ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през септември. Предвижда се продажбите на новия Cayenne да стартират до края на годината, като производството му ще се осъществява в завода в Щутгарт.

Ако се съди по фоторафиите, дизайнът на машината няма да се промени в сравнение с второто поколение. Новият Cayenne ще поучи активен заден спойлер, който ще променя своето положение в зависимост от скоростта на придвижване. Кросоувърът ще бъде изграден на платформата MLB Evo, благодарение на което ще намали теглото си с около 100 кг.

Техническите характеристики на модела засега остават тайна, но от Porsche вече обявиха, че това ще бъде най-бързият кросоувър на планетата. Според шефа на отдела за изследвания и рзработки на компания Волфганг Хатц, по този показател автомобилът ще превъзхожда дори Bentley Bentayga.

Новото Porsche Cayenne е готово за премиера

Очаква се топ-версията на модела да получи 4,0-литров битурбо V8 мотор с над 550 к.с., който ще позволи развиване на максимална скорост от 300 кмч. Ще има и хибридна модификация, в чийто състав ще влязат 3,0-литров V6 двигател и електромотор.

Снимки: Motor1
 

Тагове: porsche cayenne
0 от 500