IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цената на европейските коли в САЩ скача до 50%

Най-сериозно от намеренията на Доналд Тръмп ще пострада Jaguar

Цената на европейските коли в САЩ скача до 50%

Президентът на САЩ Доналд Тръмп на няколко пъти обяви, че промишлеността в страната е нуждае от защита от интервенцията на чуждестранните инвеститори и затова смята да въведе допълнителни данъци и такси на чуждите стоки. Това неминуемо ще доведе до увеличаване на цените на автомобилите. Според анализ на фирмата Baum & Associates, най-потърпевша от цялата ситуация ще се окаже компанията Jaguar.

Цената на европейските коли в САЩ скача до 50%

Изчисленията показват, че за да компенсират загубите си след въвеждането на новите данъци, в Jaguar ще трябва да увеличат цените на своите автомобили средно с около 17 000 долара. Това означава близо 50% повече, тъй като в момента в САЩ седанът XE се предлага за 34 900 долара, а кросоувърът F-Pace - за 41 900.

Компанията Volvo на свой ред ще бъде принудена да вдигне цените на предлаганите зад океана свои модели средно със 7600. При концерна Volkswagen увеличението ще е около 6800 долара. Новите такси ще се отразят дори на автомобилите на Ford, но те ще поскъпнат само с 282 долара.

Според икономическите експерти, производителите в Европа трудно ще се решат на подобно увеличение, тъй като то ще направи автомобилите им неконкуретноспособни. По-вероятно е компаниите просто да намалят своята печалба от продажбите си на американския пазар.

Снимка: Jaguar

0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тръмп ще въведе митата,а въпроса е какво ще направи Европа ? Аз смятам, че ще се процедира като Мерцедес, а именно заводи в щатите за сметка на качеството. Относно мнението, че американските коли били солидни, то общоизвестно е че те са години назад в автомобилостроенето от ЕС.Форд например имат завод в Кьолн не само да правят автомобили, но да вземат технологии.
  • #8
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    спора стана съвсем геополитически, но да - UK ще бъдат отсвирени мощно и чак тогава ще зацепят, че в съвременния свят, ако не си държава от Tier 1 (САЩ, Русия, Китай), то трябва да си в някаква форма на интеграция с други държави за да просперираш някак.
  • #7
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Притеснява ме Великобритания .... от всякъде ще я отсвирят .. май
  • #6
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Купувай тогава в рубли и юани като не щеш зелена тоалетна хартия!!! Много държави НЕ продават нищо на САЩ и пак са си добре! Добре че дойде дядо Тръмпи да ви обясни за тоалетната хартия на евролиберастите. Край вече - сиренето е с пари и който плаща той поръча музиката!
  • #5
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ЕС естествено слага много по-големи мита + ддс на американските коли ама тва не се споменава. тоя обамата направи за смях тая държава - вече всеки писка че щатите са му длъжни с нещо. е слава богу че се свърши тая - не са ми най-симпатичните хора американците ама пък и не са длъжни да се скъсват от бачкане да спонсорират еврог*йове!!!!
  • #4
    13 rate up comment 8 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    Аз се чудя, защо изобщо трябва да продават в САЩ, ако се наложи да намалят печалбата почти до нула? После се сетих, че за съжаление, цял свят има нужда от зелената тоалетна хартия на щатите за да търгува петрол и други суровини. Нямаш долари - не можеш да си купиш нищо на световните пазари.
  • #3
    21 rate up comment 3 rate down comment
    въпросче ( преди 7 години )
    А ЕС какви мита слага на американските коли внесени в Европа. Да не се окажат по-големи от тези, които Тръмп се кани да сложи на европейските.
  • #2
    24 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Американските ако се продаваха на ниски цени, както в САЩ щяха да имат огромен пазарен дял. Имах американски автомобил и мога да кажа, че е много по-солидно направен от немските "здрави" автомобили.Да повечето са със странно евтина пластмаса на таблото, но седалките са удобни, а сглобката и конструкцията са солидни - говоря за jeep и за кадилак, такива съм имал. Другите не знам как са.
  • #1
    26 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Американските тук, ако поевтинеят с 50% може и някой да се впечатли. Без иконите Камаро, Мустанг, Ескалейд и Додж всичко друго е пълна скръб.