IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS Q5 дебютира в Женева

Спортният всъдеход ще получи мотор с 450 к.с.

Audi RS Q5 дебютира в Женева

Германският производител Audi ще покаже по време на автосалона в Женева в началото на март спортна версия на кросовъра си Q5. Това обяви шефът на подразделението Audi Sport – Стефан Винкелман, пред изданието Motoring.

Audi RS Q5 ще дебютира след месец

Топ-мениджърът разкри, че плановете на Audi Sport предвиждат пускането на общо 8 нови RS-модела. Първият от тях ще бъде именно RS Q5, който ще се присъедини към предлаганите от компанията RS3, RS Q3, TT RS, RS6, RS7 и R8. Винкелман не разкри технически детайли за кросоувъра, но това стори източник на изданието, запознат с плановете на Audi.

„Напомпаното” Audi Q5 ще разчита на 2,9-литров V6, разработен от Porsche. Този мотор се появи при новото поколение на Panamera, като ще се поставя и на бъдещите RS4 и RS5. При тях мощността му е 450 к.с. и 600 Нм, така че се очаква и RS Q5 да има сходни параметри.

В момента най-мощната версия на този модел на Audi е SQ5 (на снимката). Тя разполага с 3,0-литров V6 с мощност 354 к.с. и 500 Нм. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,4 секунди, очаква се при RS Q5 времето за това упражнение да падне под 5 секунди. Максималната скорост ще си остане ограничена на 250 км/ч.

Снимка: Audi

Тагове: audi q5 audi sport audi rs q5
0 от 500