IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge създаде най-бързия SUV в Америка

Durango SRT разчита на 6.4-литров V8 двигател и на 8-степенна трансмисия със спортен режим

Dodge създаде най-бързия SUV в Америка

Dodge показа най-бързия SUV автомобил, произведен в САЩ. Модификацията SRT с три реда седалки на Durango ще се задвижва от 6,4-литров V8 двигател, който се използва и в другите SRT версии на марката.

Dodge показа SRT модификация на Durango 2018

Въпреки че в модела не е монтиран познатият Hellcat със 707 к.с. , Durango SRT разполага с 475 к.с. и 632 Нм въртящ момент. С тези показатели се смята, че подсилената версия може да ускори от 0 до 96 км/ч за 4,4 секунди и ще бъде способна да измине разстоянието от четвърт миля за 12,9 секунди. На практика, това прави колата по-бърза от Cayenne GTS.

Освен с двигателя, Durango SRT се отличава и с широкия отвор за въздух в предния капак, който охлажда двигателя. Друга особеност е осемстепенната автоматична скоростна кутия TorqueFlite, специално пригодена за този автомобил.

Dodge показа SRT модификация на Durango 2018

Модификацията включва няколко режима, сред които Sport Mode и Track. В първия трансмисията намалява времето между смяната на предавки наполовина и предава 65 процента от тягата към задните колела. В режим Track, тази цифра достига до 70 процента, докато времето между смяна на предавките отнема 160 милисекунди. Останалите режими са Snow, Tow, Valet и Eco.

Окачването е адаптивно, изработено от Bilstein. За спирането пък отговарят шест-бутални спирачни апарати от Brembo.

Интериорът включва отопляеми и вентилирани седалки на първия и втория ред, 7-инчово адаптивно табло, 8,4-инчов Uconnect тъчскрийн дисплей със система, която поддържа Apple CarPlay и Android Auto.

Dodge показа SRT модификация на Durango 2018

Предстои да станат ясни още детайли около SRT версията на Durango, като стартовата цена и максималната скорост. Най-вероятно това ще се случи по време на изложението в Чикаго по-късно тази седмица.

Тагове: dodge durango srt
0 от 500