IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите автомобилни реклами от Супербоул (ВИДЕО)

От летящата кола до римейка на Easy Rider: с какво ни изненадаха този път рекламните агенции

Най-добрите автомобилни реклами от Супербоул (ВИДЕО)

Супербоул - големият финал на шампионата по американски футбол - прикова цяла Америка пред телевизорите онзи ден. Включително и хората, на които изобщо не им пука за американския футбол. Те гледат не играта, а шоуто на почивката, и най-вече рекламите.
Супербоул предлага най-скъпото рекламно време в света, но и една от най-платежоспособните аудитории, затова не е чудно, че повечето компании влагат особено старание в клиповете си за голямата вечер. Нека прегледаме най-любопитните автомобилни реклами от тазгодишното шоу. А, и ако случайно се чудите, "Ню Инглънд Пейтриътс" победиха "Атланта Фолкънс".

Mercedes-Benz: “Easy Driver” (Mercedes-AMG GT Roadster)



Крайпътно заведение, мотоциклети, джукбокс и застарели сприхави рокери: сцената сякаш е излязла от легендарния филм "Easy Rider", само че 50 години по-късно. Естествено, че накрая трябва да се появи и самият Хенри Фонда, за да стане връзката с филма очевидна и за най-задрямалите зрители.


Buick: “Not So Pee Wee Football” (Buick Cascada, Buick Encore)

"Ако това е Buick, синът ми е Кам Нютън" - и веднага детето се превръща в звездата на "Каролина Пантърс". "Ако това е Buick, аз съм топмодел" - и ето ви я Миранда Кър.




Kia: “Hero’s Journey” (Kia Niro)

Мелиса Маккарти, носителка на Emmy и "Златен глобус", се превъплъщава тук в природозащитничка, на която никак не й върви. Не е лесно да си природозащитник - но е лесно да караш хибрид, който пази природата.




Alfa Romeo: “Riding Dragons”

"Винаги сте мечтали за кола, която лети? Мечтата ви току-що се сбъдна".




Audi: “Daughter” (Audi S5 Sportback)

"Трябва ли да кажа на дъщеря си, че дядо й е по-важен от баба й? Че баща й е по-ценен от майка й?". Част от кампанията на Audi в Америка за равно заплащане на двата пола.





Ford: “Go Further”

Когато се почувствате заседнали на едно място, просто вървете напред.




Honda: “Yearbooks” (Honda CR-V)

Заравяме се в студентските и ученическите албуми на много сегашни звезди, за да видим недоверието на съучениците им.





Hyundai: “A Better Super Bowl

"Супербоул нямаше да е възможен без американските войници зад граница" - и Hyundai организира специален телемост, така че служещи в Полша да гледат мача заедно със семействата си.
 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От чисто рекламна гледна точка тази на Алфа е 1!Мерцедес също са на ниво , Буик и Киа бяха забавни ,Форд и Ауди посредствени , а тази на Хюндай абсолютна лицемерно-"патриотична" боза все едно не те са спонсор на Супер боул , а Пентагона на тях!
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    Абе от вчера чета разни статии и оставам с впечатлението, че тоя Супербол е някакво събитие за реклами от началото до края.