IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota промени 900 детайла по Yaris

Японците официално показаха обновения хечбек

Toyota промени 900 детайла по Yaris

По-голямата част от работата по Yaris 2017 г. е свършена от дизайнерите и инженерите от европейското подразделение на Toyota, които са се съобразили с изискванията на жителите на Стария континент. Резултатът до такава степен се е харесал на ръководството на компанията, че е било взето решение по същата схема да бъде модернизира и моделът, който се предлага в Япония под името Vitz.

Toyota промени 900 детайла на Yaris

Външният вид на хечбека е доста по-динамичен, като за целта са променени броните, решетката на радиатора, главните фарове, задните светлини, както и вратата на багажника. На страничните врати са се появили допълнителни елементи, подчертаващи спортния профил на модела. Променени са още вариантите за цветови комбинации на каросерията, както и дизайнът на джантите. В салона също има нови цветови комбинации, появил се и 4,2-инчов TFT-дисплей.

Toyota промени 900 детайла на Yaris

Обновената Toyota Yaris е оборудвана с нов 1,5-литров бензинов мотор със 111 к.с и 136 Нм. Той заменя досегашния 1,33-литров агрегат с 99 к.с. Според представител на компанията новият двигател е с 12% по-икономичен и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 11 секунди (11,8 секунди при стария мотор).

Toyota промени 900 детайла на Yaris

Има и хибридна модификация, при която се използва новия бензинов двигател, като при нея са намалени шумовете и вибрациите, пренастроени са кормилната уредба и окачването с цел подобряване на комфорта. Още в базовото оборудване на модела е включен пакетът от системи за безопасност Toyota Safety Sense.

Toyota промени 900 детайла на Yaris

Премиерата на обновения Yaris ще се състои на автосалона в Женева, където ще бъде показана и спортна версия на модела. Тя ще получи мотор с обем 1,6 литра, развиващ 210 к.с.
Снимки: Toyota

Тагове: toyota yaris toyota vitz
0 от 500