IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus прави LC с над 500 коня

Спортният LC F ще се появи догодина, за да се бори с Porsche 911 и BMW Серия 6

Lexus прави LC с над 500 коня

Lexus готви спортна и по-мощна версия на модела LC, като хардкор вариантът ще получи означението F, съобщи списание Autocar. Дебютът на новия автомобил ще е през 2018 година, като преди това – още тази есен, ще се появят LC500 и LC500h. Наскоро Toyota запази означението LC F и се предполага, че топ версията на модела ще е с хибридно задвижване.

Lexus LC F ще се появи през 2018 година

Моделът LC беше разработен с идеята да демонстрира възможностите на спортните модели на Lexus, а версията F е следващата стъпка в тази посока. Миналата година главният инженер на Lexus Коджи Сато отрече пред Autocar, че компанията разработва LC F, но обясни, че ако такъв автомобил се появи, то ще е много интересно да получи хибридно задвижване.

„Всички очакват версия F на LC, но в момента не сме сигурни за това – обясни Сато. – Интересното е, че Porsche разработва електрически спортен модел, а да не забравяме, че вече съществува и BMW i8, така че ако заложим на модел с по-голям и по-мощен двигател, това ще е старомодно. Хибридният модел е интересна идея.

„Въртящият момент, осигуряван от електромотора идва бързо и е уникален, може би това ще е по-интересно за клиентите.”

От Lexus твърдят, че LC500 и LC500h са GT модели за дълги пътувания, а на пазара те ще се борят с Porsche 911, Jaguar F-Type, Maserati Granturismo и 6-ата серия на BMW. Новият LC F ще по-мощен от двата автомобила, които ще дебютират тази есен, което означава, че ще има над 500 конски сили, част от които осигурени от по-силен електромотор.

Тагове: lexus lexus lc lexus lc f
0 от 500