IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представи най-мощната Octavia

Версията RS 245 излиза в две модификации – лифтбек и комби

Skoda представи най-мощната Octavia

Чешкият производител Skoda представи нова модификация на най-популярния си модел Octavia. Тя се казва RS 245 и както личи от названието, разполага с двигател, развиващ 245 к.с.

Skoda представи най-мощната Octavia

Новата модификация е с 15 к.с. по-мощна от предишната топ-версия RS. Максималният въртящ момент вече достига 370 Нм, като моторът може да се комбинира както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана DGS-трансмисия.

При Skoda Octavia RS 245 задвижващият агрегат се съчетана с иновационно шаси, включващо управляван по електронен път самоблокиращ се диференциал. Моделът ще се предлага в два варианта – лифтбек и комби, като и двете машини ще бъдат представени по време на автосалона в Женева.

Skoda представи най-мощната Octavia

При лифтбека ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,6 секунди, докато при комбито времето е 6,7 секунди. Максималната скорост на Octavia RS 245 е ограничена на 250 км/ч. Въпреки спортния си характер и двата варианта на модела са запазили традиционния просторен салон и вместителен багажник.

На външен вид новата Skoda RS се отличава по черната решетка на радиатора и спортното оформяне на долната част на предната броня, върху която има черни гланцирани елементи. По същия начин са украсени корпусите на огледалата, както и трапецовидните накрайници на изпускателната система. Специално за тази версия са изработени и нови джанти.

Skoda представи най-мощната Octavia

В интериора също се залага на спортната тема, като преобладава комбинация от черно и сребристо. Автомобилът е получил спортни кресла, обшити с алкантара, като на тях е поставено лого RS. Мултифункционалният волан е обвит с перфорирана кожа, като на него са поставени и лостчета за смяна на предавките (за версията с DSG). В оборудването влиза и светодиодно осветление на салона, което може да бъде в един от общо 10 предлагани цвята.

Снимки: Skoda

Тагове: skoda octavia rs
0 от 500