IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Opel очакват повече жени да купуват Crossland X

Германската марка ще представи 7 нови модела през 2017

В Opel очакват повече жени да купуват Crossland X

Шефовете на Opel са на мнение, че кросоувър дизайнът, който получи новия миниван Crossland X, ще привлече повече жени към модела. Това заяви пред Automotive News главният изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман на представянето на автомобила в Берлин. Той цитира изследване, според което Crossland X печели симпатиите на дамите.

В Opel очакват повече жени да купуват Crossland X

Субкомпактният SUV излиза на пазара през лятото, за да замени близкия по размери Meriva и ще се продава с доста по-агресивния по отношение на дизайна Mokka.

„Специфичното е, че жените харесват Crossland X”, заяви снощи Нойман.

„Crossland X допада на жените, тъй като им предлага по-висока позиция на седене, както и 24-часовите услуги на системата OnStar, която позволява да си запазите хотел докато шофирате”, допълни маркетинг шефът на Opel Тина Мюлер.

Дизайнът на Crossland X споделя някои черти и идеи с този на Opel Adam, който е пряк пазарен съперник на FIAT 500. Нюман обяви, че Crossland X има „сериозно предимство” по отношение на обема на багажника спрямо съперниците си – 410 литра и освен това се предлага с много модерни технологии: LED светлини, head-up дисплея и панорамна камера за задно виждане.

В Opel очакват повече жени да купуват Crossland X

Crossland X дели платформа със следващото поколение на Peugeot 2008 и Citroen C3 Picasso, като това е част от индустриалното партньорство между General Motors и PSA Group. Моделите на Peugeot и Citroen ще дебютират малко след Crossland X, като трите автомобила ще се произвеждат с Сарагоса, Испания. Официалният дебют на Crossland X ще е в Женева през март.

В Opel очакват повече жени да купуват Crossland X

Това е първият от общо 7 нови модела, които Opel ще представи през 2017 година, обяви Нойман. Тук попадат хечбек и комби версии на новия модел Insignia, а по-късно през годината ще се появи и вариантът Country Tourer на комбито. Към края на годината ще бъде представен и Grandland X, който също е разработен съвместно с PSA и ще се продава заедно с минивана Zafira. До началото на лятото ще бъде представен и електрическият Ampera-e, който е европейската версия на Chevrolet Bolt.

Снимка: Opel

Тагове: opel opel crossland x
0 от 500