IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda се отказва от комбито на Civic

Актуалната версия ще се произвежда до края на 2017, след това остават само седан и хечбек

Honda се отказва от комбито на Civic

Honda занапред няма да предлага комби версия на най-популярния си модел Civic, твърди британското издание Auto Express. Десетата генерация ще се ограничи със седан, предимно за Северна Америка, и хечбек за Европа. Разновидност Tourer, каквато имаше при деветото поколение, не се предвижда.

Honda пенсионира комби версията на Civic

Причината за това се крие в спадащото търсене на комбита в световен мащаб, като на най-важните пазари  – САЩ и Китай, купувачите твърдо предпочитат кросоувъри пред тях. В Европа комбитата са все още популярни, но тук Civic е по-скоро нишов модел със своите около 40 000 продажби годишно. Вероятно затова японците са преценили, че разработването на нов Civic Tourer не е икономическо оправдано.

Civic има вече 45-годишна история и отдавна се е наложил като един от най-популярните модели в световен мащаб. Версията комби присъства при първото и второто поколение на Civic и по това време се радва на най-голям интерес от страна на купувачите.

При третата и четвъртата генерация на модела се появи Civic Shuttle, който в началото на 90-те години положи основата на цяло семейство еднообемни модели. През 1998 дойде следващият Civic Tourer, който дебютира с шестото поколение на модела, а актуалната версия на Civic Tourer излезе на пазара преди три години и ще се произвежда до края на 2017. Тествахме го през 2014 и се впечатлихме от огромния му багажник - по онова време най-големия в целия клас.
 

Вижте сравнителния ни тест на Civic Tourer и Peugeot 308 SW във видеото:

 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Е това е легендарна марка с легендарни модели - NSX, S2000, нормално е да са надути хората....
  • #2
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На-добре е да уволнят целият маркетингов отдел за Европа. От години водят тотално неадекватна ценова политика. Като цени са по-скоро в горния клас, а не в масовия, където им е мястото. Като отидеш в шоурума се държат така служителите все едно ти продават Ферари. И никакви отстъпки от цените не правят. Колкото и голям фен да съм на марката, то ценовата политика и условията им за закупуване на автомобил ме пратиха при други марки.И качеството на японските Хонди е по-добро от това на европейските.
  • #1
    11 rate up comment 21 rate down comment
    Aнонимен ( преди 7 години )
    От комбито добре, от автомобилите кога ?