IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Представете си Passat с 1000 коня и задно предаване (ВИДЕО)

Да сложиш на семеен седан 7,4-литров двигател - къде другаде, ако не в Америка

Представете си Passat с 1000 коня и задно предаване (ВИДЕО)

Какво ще кажете за VW Passat с 1000 конски сили и задно предаване? Звучи като идеалната машина за дрифт, нали?

Американски Passat за дрифт с 1000 конски сили (видео)

На същото мнение е и една от звездите на американските моторни спортове Танър Фауст, който се състезава с точно такъв Passat в дрифт шампионата Формула D.

Необикновеният автомобил е изграден на базата на VW Passat за американския пазар, като създаването му е станало факт през 2015 година, при това със сериозна подкрепа от страна на Volkswagen.

Двигателят на дрифт чудовището обаче е по-различен от този в серийния Passat – тук се появява 7,4-литров V8 агрегат, конструиран на базата на мотора LS7 на General Motors. Мощността на двигателя е 700 конски сили, но тя може да нарасне до 1000 конски сили за кратки периоди с помощта на система за течен азот.




Дрифт версията на Passat е оборудвана с 4-степенна секвенциална трансмисия, напълно ново е и окачването, а в купето присъства задължителният за състезания ролкейдж. Този Passat не е единствената странна кола, с която се състезава Фауст.

В американския рали крос шампионат GRC Танър кара състезателната версия на Костенурката на VW с мощност 550 конски сили – още един проект, реализиран с помощта на VW Motorsport за тима Andretti Autosport.

0 от 500