IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda ще предложи CX-5 със 7 места

Кросоувърът ще запази сегашните си размери

Mazda ще предложи CX-5 със 7 места

Компанията Mazda е взела решение да тръгне по стъпките на своите конкуренти Volkswagen и Honda, които вече предлагат по-вместителни версии на своите кросоувъри. В резултат на това новото поколение на CX-5 ще получи трети ред седалки, които ще доведат до намаляване на обема на багажника, твърди изданието LiveDoor.

Mazda ще предложи CX-5 със 7 места

Новата модификация на Mazda CX-5 ще бъде показана пред публика още през тази година. Третият ред седалки в него ще бъде предназначен изключително за деца, като автомобилът първоначално ще бъде продаван само на пазара в Япония, където флагманът на марката CX-9 не се предлага. През 2018 г. седеместният CX-5 ще се появи в САЩ и Европа.

Въпреки увеличената бройка на седалките, кросоувърът ще запази сегашното разстояние между двете оси, което е 2700 мм. Така Mazda ще последва примера на Honda, където новият CR-V също има вариант със 7 места, но при стандартни размери. Същото се отнася и за Land Rover Discovery Sport, докато във Volkswagen поеха по друг път и версията със 7 места – Allspace, е с удължено шаси.

Технически кросоувърът няма да се променя, като Mazda Cx-5 ще запази гамата двигатели Skyactiv,в която влизат атмосферни бензинови мотори с обем 2,0 и 2,5 литра, както и 2,2-литров тубодизел. Новото покоение на кросоувъра ще започне да се произвежда в завода в Хирошима, а продажбите в Япония стартират до края на февруари. След това ще стартира и производството в другите заводи на Mazda и съответно износа за останалите пазари.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda cx-5
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Едо ( преди 7 години )
    Cx-5 e на платформата на мазда 3, 6-цата е по-висок клас автомобил... ама то е така, за СУВ винаги се плаща отгоре
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ***,карай си старата Гоуфара и не е предлагай тук, защото тази барака, която хвалиш е всичко друго, но не и семеен автомобил. Какво карат масово хората не знам, но знам какво ми трябва на мен и това търся. когато ми изкараш пари за нова кола и ми ги дадеш ще те попитам за съвет какво точно да взема. когато аз си изкарам парите, аз съм човека, който решава и Ганщовци, като теб не желая да ми дават наклон на оная работа. Споменал съм към какви коли съм се насочил и се придържам към тях.
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мазда 6 4х4 се предлага само в дизелов вариант, а аз дизел посмъртно няма да си взема, макар и да е на Мазда, макар и да е един от най-добрите на пазара. Няколко дизела съм имал до сега и не искам да се връщам към тази технология никога. Така, че в моя случай по-клоня към CX-5. Не обичам паркетниците, но така са ги направили нещата, че най-оптималното се оказва това. Оглеждам се и за Субару, но там цените са 10 000 по-високи, а не искам да си минавам бюджета, който съм нагласил за нова кола.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До Първия ( преди 7 години )
    Ако си мислиш за CX-5 като семеен автомобил, *** и се повози на втори ред седалки. Ако имаш камъни в бъбреците ще бъдеш доволен- всичко излиза. Не знам как вози колата (6-цата), но аз след много сравнения си взех Honda CR-V, защото вози страхотно. Иначе не е толкова голям клирънса като на Маздата. Но джипът си е джип-качваш се без да се сгъваш на фльонго. Ако вземеш CX-5 - дано да е с кожа, тапицерията му беше ужасна. И късмет!
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    Относно 3-тия ред седалки - просто не мога да си представя какво багажно пространство ще остане в 7-местна СХ5-ца. Тази кола просто не е с габаритите на типичния американски SUV със 7 седалки...
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    zoom in ( преди 7 години )
    Аз бих си взел 6-цата комби с 4х4.На практика е същия автомобил като СХ5, но с много по-добра аеродинамика.Имах СХ-5 за 2 години - страхотна кола, но просто не мисля, че отново бих карал SUV - аеродинамиката е като на камион и една част от разхода е само заради челното съпротивление. Точно само веднъж се възползвах от факта, че има висок клирънс и през цялото време ме беше страх да не одраскам колата, за която съм дал 65к.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Много приятен автомобил е тази Мазда.Края на тази година ми предстои закупуване на семеен автомобил и много се двоумя между CX-5 или 6 комби. По принцип не се нуждая от 7 места, но пък това е бонус и защо да ги нямам. Винаги може да се наложи да ги ползвам. Примерно с приятелско семейство вместо с 2 с 1 автомобил да се придвижим до вилата или на друго място.