IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge съживява Demon

За основа ще послужи SRT Challenger Hellcat

Dodge съживява Demon

За първи път от 2007 година Dodge ще представи автомобил, който има означението Demon в името си. За последно американската марка използва Demon при представянето на концепт в Женева преди 10 години, а мощните версии с това име се появяват за първи път през 1971 година.

Dodge съживява Demon

За който и да е модел на Dodge Demon означава, че става въпрос за най-мощния, най-агресивния и най-бърз автомобил, който марката може да предложи на пазара.

И през 2017 година това няма да се промени. От Dodge обещаха Demon, създаден на основата на SRT Challenger, който ще е по-мощен както от версията Hellcat на този модел (707 конски сили), така и от иконата Viper ACR (645 конски сили).

От Dodge не съобщават повече информация за бъдещия Demon, но се предполага, че Dodge SRT Challenger Hellcat ще получи още мощност и почти сигурно – задвижване 4х4, което ще позиционира сред най-желаните суперавтомобили на пазара в Щатите.

„Версията Demon ще е различна от идеята, която се влага в повечето автомобили, които трябва да задоволяват ежедневните нужди на собствениците си – обясни Тим Кънискис, който е шеф на дивизията за леки автомобили на FIAT Chrysler Automobiles Северна Америка. – Тук става въпрос за скорост, бързина, агресия и невероятно динамика. Това ще е нашият топ модел.”

Дебютът на Demon трябва да се състои на автомобилното изложение в Ню Йорк през април.

0 от 500