IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti показа новия QX50

Концептуалната версия ще дебютира на автосалона в Детройт

Infiniti показа новия QX50

Японският производител на луксозни автомобили Infiniti разпространи официални снимки на концептуалния кросоувър QX50. Предвестникът на следващата генерация на серийния модел ще дебютира по време на автосалона в Детройт, който се открива в края на следващата седмица.

Infiniti показа новия QX50

Всъдеходът представлява продължение на концептуалния прототип Infiniti QX Sport Inspiration, който видяхме през пролетта на тази година на изложението в Пекин. Промени все пак има, като те са засегнали решетката на радиатора, броните и заднна част на машината. Леко изменена е и оптиката на автомобила.

Infiniti показа новия QX50

Концептът е оборудван с изцяло новия бензинов двигател 2,0 VC-Turbo, който японците разкриха още през август тази година. Мощността на агрегата е 258 к.с. Освен с него серийният QX50 ще се предлага и с 3,0-литров бензинов V6 с 2 турбини, познат от моделите Q50 и Q60. Моторът е достъпен в две версии – с 300 и с 400 к.с.

Infiniti показа новия QX50

Моделът е получил система за автономно управление ProPilot, която е позната от петата генерация на минивана Nissan Serena. От Infiniti уточняват, че тази технология ще бъде само спомагателна и ще играе ролята на „втори пилот”.

Снимки: Infiniti

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До анонимния колега ( преди 7 години )
    Колега не зная как оценяваш че хибрида на Infiniti е неикономичен.При 3.5L двигател и 364 к.с. градският ми разход е 10.7 л/100, а на извънградко разхода ми е 8.3 л/100 при ускорение 5s(0-100).В Унгария разхода ми падна до 7.7 л/100.Все пак говорим за икономичност на 3.5L атмосферен двигател който гали ухото със звука си и те залепя на седалката а не за Lexus CT; IS.Тук четох коментар на собственик на нов Lexus RX 450h че автомобила му е тромав и неикономичен - ОПИТ vs. Експерт от четене в нета.
  • #2
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    И за какво да слагат на хибрид фарсиран и неикономичен двигател.Хибридите се правят да бъдат икономични.Това е целта им и след това всичко останало.Гледай Лексус какво правят и предлагат.Те са еталона при луксозните хибриди.А това Инфинити изглежда наистина страхотно.Браво на японците.
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 7 години )
    Изглежда невероятно. Интересното е, че новият 3.0 бензинов двигател, който изглежда много впечатляващо като динамични характеристики, но не и като разход на гориво, не се предлага при хибридната версия, и тя си е с 3.5 литровият бензин.