IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германия няма да ограничава скоростта по аутобаните (засега)

Канцлерът Ангела Меркел (Angela Merkel) заяви пред журналисти, че нейното правителство няма да се опитва да въведе ограничение на скоростта по частите от аутобаните, където такова сега липсва.

Германия няма да ограничава скоростта по аутобаните (засега)
Това става след като част от депутатите на Християндемократическата партия подкрепиха проект, според който ще има общо ограничение на скоростта до 130 км/час. Когато бе запитана директно в телевизионно предаване за новото предложение, Меркел директно отговори: „това при мен няма да се случи”. 


Предложението на депутатите е продиктувано от загриженост за растящите равнища на вредни емисии от автомобилите при по-високи скорости. 

В началото на тази година комисарят по околната среда на Европейската Комисия Ставрос Димас заяви, че в Германия трябва да има ограничение в скоростта по магистралите, но след сериозен отпор от различни среди в немското общество идеята беше изоставена, пише Associated Press.

Меркел заяви, че вредните емисии могат да бъдат намалени чрез намаляване на трафика и задръстванията, без да се въвеждат ограничения в скоростта.
0 от 500