IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar пуска нов електрически Daimler

Британците съживяват отдавна неизползваното име за нова линия по-луксозни модели

Jaguar пуска нов електрически Daimler

След като представи в Лос Анджелис прототипа на бъдещия си електрически кросоувър I-Pace, сега Jaguar разкри подробности и за втория модел на ток в гамата си - седан, който ще наследи сегашния XJ. 

Jaguar възражда Daimler с електрически седан

Много е вероятно новите електрически модели на Jaguar да са по-луксозни от настоящата гама и британците да съживят позабравената си марка Daimler. 
Макар името естествено да се асоциира с германската корпорация, която произвежда Mercedes, Jaguar е собственик на търговската марка от 1960 година, когато купува Daimler Motor Company. На практика Daimler за Jaguar ще е това, което е сега Maybach за Mercedes – подразделение, което създава по-луксозни и скъпи модели. 

За последно Jaguar използва Daimler през 2007 година, когато предложи модел, базиран на Jaguar XJ. Единственият пазар, където Jaguar няма право да продава автомобили с марката Daimler, е САЩ, като британците загубиха това право на територията на Щатите през 2009 година.

Тагове: daimler jaguar xj
0 от 500