IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-после: Volkswagen официално възражда Microbus

Новата версия на хипи иконата от 60-те ще е само на електричество

Най-после: Volkswagen официално възражда Microbus

Един от първите модели от предстоящата вълна електромобили, които VW планира да пусне на пазара в близко бъдеще, ще е възроденият Microbus. 

Microbus ще е сред първите нови електромобили на VW

Концептът Budd-e, представен преди година, очерта пътя към възраждането на Microbus, но най-вероятно серийната кола ще изглежда доста по-различно

Модернизираната версия на иконата на марката от 60-те години попадна в списъка с пет електрически модела, които трябва да се появят до края на десетилетието и да променят имиджа на Volkswagen, сериозно пострадал от глобалния скандал „Дизелгейт”, при който се оказа, че дизелите на германския концерн отделят до 40 пъти повече вредни емисии от заявеното. 

Сред новите електромобили на VW попадат по-консервативна версия на концепта Budd-e (на снимката), като този модел ще споделя модулната платформа MEB, разработена за новите електромобили на компанията, със серийната версия на концептуалния хечбек ID. 

Очаква се, че според европейските стандарти, пробегът на тези два модела с едно зареждане на батериите ще е малко над 500 километра. Но подобно на Chevrolet Bolt, по-близки до реалността ще са данните, заявени за Щатите, като се очаква, че става въпрос за пробег между 380 и 400 километра. 

От VW се надяват, че за по-малко от 10 години ще успеят да постигнат 1 милион продажби годишно на електромобили.

Тагове: volkswagen microbus
0 от 500