IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi и Nissan готови със съвместен кросоувър

Новият модел ще се конкурира с Honda BR-V

Mitsubishi и Nissan готови със съвместен кросоувър

Първият резултат от съюза между Mitsubishi Motors и Nissan съвсем скоро вече ще бъде факт - това ще е компактният кросоувър Mitsubishi XM, който ще се появи в серийна версия в началото на новата година. Като негов основен конкурент се сочи Honda BR-V.

Mitsubishi и Nissan готови със съвместен кросоувър

Моделът бе представен на автосалон в Индонезия малко преди старта на серийното му производство. Любопитното е, че той ще се появи и във втори вариант, който ще се предлага под марката Nissan. И двата кросоувъра ще получат салон с 3 реда седалки и общо 7 места.

Автомобилите ще бъдат предназначени за пазарите от Тихоеканския регион. Именно там с огромна популярност се ползва Honda BR-V, като в Mitsubishi и Nissan са убедени, че техните модели ще бъдат харесани от местните клиенти на двете марки.

Това не е първият съвместен проект между двете марки. Още преди Nissan да стане собственик на Mitsubishi, те активно обменяха технологи и си сътрудничиха при разработката на различни автомобили. Един от тях е Infiniti M/Q70, която в Япония се предлага под името Mitsubishi Proudia/Dignity.
Снимка: Mitsubishi
 

Тагове: nissan mitsubishi
0 от 500