IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цирк: автономните коли на Uber изкараха само няколко часа

Калифорния забрани експеримента, след като две машини бяха засечени да минават на червено (ВИДЕО)

Цирк: автономните коли на Uber изкараха само няколко часа

Експериментът на Uber със самоуправляващи се автомобили по улиците на Сан Франциско бе прекратен от властите само след няколко часа, след като две от машините бяха забелязани да минават на червено. Информацията е на The Huffington Post.



Компанията обвини за нарушенията "човешка грешка" и настоява, че въпросните два автомобила не били част от пилотния проект. Но департаментът по превозни средства на щата Калифорния в отговор призова Uber да спре изцяло автономните автомобили и да поиска специално разрешение за изпитателен период. В противен случай компанията ще бъде подведена под съдебна отговорност.

Видео, разпространено в YouTube, ясно показва как самоуправляем антомобил на Uber минава през кръстовище доста след като светофарът е светнал в червено. Второто нарушение е документирано със снимка от журналист от града.

Представител на Uber обяви в официалния блог, че компанията не смята за нужно да си вади разрешителни за изпитания, тъй като през цялото време зад волана на пилотните автомобили седи човек. "Тези инциденти са резултат на човешка грешка. Тъкмо затова вярваме толкова убедено, че автономните автомобили ще направят пътищата по-безопасни. Замесените в тези инциденти шофьори са със спрени права, докато върви вътрешното ни разследване".

Цирк: автономните коли на Uber изкараха само няколко часа

Сан Франциско е вторият град, в който компанията за споделено пътуване експериментира с автономни автомобили. Изпитанията в Питсбърг вървят от август насам, засега - без сериозни инциденти.
 

Тагове: uber lyft
0 от 500
  • #10
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хаха в най-бедната държава в Европа са притеснени, че автономните коли няма да заобикалят дупките... докато "втасат" за тукашния пазар ще са с 55 ъпдейта на софтуера, два челни удара и метанова уредба... през 2030 на Горубляне:)
  • #9
    7 rate up comment 3 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    kvo pravim s dupkite?
  • #8
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    реално адекватния градски транспорт би обезмислил тая тъпотия, ама нали някой трябва да гълта парите
  • #7
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Георги ( преди 7 години )
    След 5 години в някои градове ще забранят дизела, след 10 в някои държави ще забранят новите автомобили с двг-та, но смятате че само 5 години след това вече няма да има шофьори. Бих казал че гледате много филми, и ви се иска да доживеете това време. Да има места където можеби ще отпадне нуждата от шофьор, но да кажете че ще е масово е пресилено. За да отпадне напълно нуждата от шофьори не само колите и пътищата трябва да се променят.
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    може и да не е след 15 ама след 25 може наистина да я няма тая професия - шофьор... ще останат няколко да тестват и откриват бъгове на автономните коли
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Георги ( преди 7 години )
    То за такива като тебе, които не им се занимава да карат - има таксита, автобуси, влакове, самолети и т.н. Шофиорите никога няма да са излишни.
  • #4
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това е бъдещето и никой няма да може да избяга от него. След 15 години шофьорите ще са излишни.
  • #3
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хахаха, тая новина ми осмисли следобеда
  • #2
    24 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Разбира се че ще е човешка грешка - някой не е сметнал нещо и колите не засичат червения сигнал.
  • #1
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Кой е шефа сега? ( преди 7 години )
    Ха ха, тези дето ми забраняваха да правя любов в колите им,..... как ги закрих !!!