IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Volvo XC60 е почти готово

Кросоувърът ще получи агрегатите на по-големия XC90

Новото Volvo XC60 е почти готово

Шведският производител Volvo завършва тестовете на следващата генерация на кросоувъра XC60. Прототип на модела бе заснет от британското издание Auto Express, чиито компютърни специалисти на свой ред представиха свое виждане за това как ще изглежда автомобилът.

Volvo S60 е все по-близо до дебюта си

Сегашното XC60 се произвежда още от 2008 г., като бе разработено на обща платформа с Land Rover Freelander 2. Тя ще бъде изпратена в историята, а новият модел ще получи съкратен вариант на модулното шаси на шведите SPA (Scalable Product Architecture). То е в основата на цялата гама модели на Volvo от серията 90 – всъдехода XC90, седана S90, комбито V90 и високопроходимия му вариант V90 Cross Country.

Скандинавският кросоувър със средни размери ще трябва да се конкурира с Auid Q5 и BMW X3. Той ще получи гамата двигатели от „баткото” XC90, в която влизат 2.0-литрови бензинов и дизелови мотори от семейството Drive-E, работещи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Един от най-интересните варианти е моторът T6, който освен турбина има и механичен компресор.

Volvo S60 е все по-близо до дебюта си

Предвижда се и хибридна модификация – T8, която също видяхме при Volvo XC90. При нея комбинацията от двигател с вътрешно горене и електромотор развива мощност от над 400 к.с.

Според информацията до момента, през 2017 г. освен XC60 шведите ще покажат и новите генераци на още два модела от семейството – седан S60 и комби V60. След тях ще се появи и първият автомобил от серия 40, който ще бъде построен на шасито CMA. Това ще бъде компактният кросоувър – XC40.

Снимки: Auto Express
 

Тагове: volvo xc90 volvo xc60
0 от 500