IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ изтеглят в сервизите всички нови Ferrari и Tesla Model S

Причината отново е в дефектните въздушни възглавници на Takata

В САЩ изтеглят в сервизите всички нови Ferrari и Tesla Model S

Националната администрация по безопасност на движението по пътищата (NHTSA) обяви поредната сервизна акция на автомобили, оборудвани с дефектните въздушни възглавници на японската компания Takata. За ремонт ще бъдат изтеглени всички нови суперколи от марките Ferrari и McLaren, а също така и всички нови електромобили Tesla Model S.

В САЩ изтеглят в сервизите всички нови Ferrari и Tesla Model S

За потенциално нередовни са обявени  моделът McLaren 570S, както и всички коли на Ferrari 2016 и 2017, моделни години 2016 и 2017. Техният брой е около 2800. За ремонтиране са призовани купетата и кабриолетите Audi R8, моделна година 2017, а също така и суперколите Lexus LFA и хибридите Fisker Karma (2012 г.). Акцията ще засегне и всички електромобили Tesla Model S, произведени през периода 2012-2016 г.

За първи път за проблемните въздушни възглавници на фирмата Takata стана известно през 2013 г. Дефектът засегна близо 70 млн. автомобила в цял свят. Само в САЩ за ремонт бяха привикани 25 млн. коли.

Снимка: Ferrari
 

Тагове: takata
0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо до кокошо ( преди 7 години )
    Това още веднъж доказва до каква степен световното автомобилостроене е зависимо от Япония и нейните технологии! Преди години по време на голямото земетресение беше почти преустановено производството на коли с цвят металик. Причина - добавката за металика се произвежда само в Япония!
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 7 години )
    А новите възглавници на същата фирма ли са или на друга ?
  • #5
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Алуди Р8, и Таката......Два гарбича, на едно място !!!
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Срамота ( преди 7 години )
    Ferrari и Takata......
  • #3
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Руснака ( преди 7 години )
    Японски ***
  • #2
    24 rate up comment 5 rate down comment
    Пинокио ( преди 7 години )
    Значи ВАГ спират дизелите за САЩ....Европа трябвало да ги съди също..а ТАКАТА продължават да си правят въздушни възглавници и даже ги слагат в доста скъпи марки коли и модели.....натискът над ЕВРОПА е огромен..не знам дали го разбирате!
  • #1
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Японско качество!Скандалът от 2013,а продукцията от 2014,2015,2016 и 2017 - пак дефектна. Само не мога да разбера как Ауди са се излъгали с японските аербекове.Макар и само с Р8 и най-новото ТТ,мисля че е в списъка.