IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Mercedes E-Class Coupe се появи официално(Видео)

Модификацията излиза на пазара с 4 двигателя

Новият Mercedes E-Class Coupe се появи официално(Видео)

Mercedes-Benz официално представи новият E-Class Coupe, което всъщност представлява умалена версия на S-Class Coupe. Автомобилът ще се предлага в няколко версии, които ще се отличават една от друга не само по оборудване и двигатели, но и на външен вид. Разликите ще бъдат в броните, решетката на радиатора и джантите.

Mercedes-Benz официално разкри купето E-Class (Видео)

Размерите на модела са, както следва: 4826 мм дължина, 1860 мм широчина, 1430 мм височина и разстояние между двете оси – 2873 мм. Автомобилът е със 123 мм по-дълъг, със 73 мм по-широк и с 32 мм по-висок от своя предшественик. Междуосието пък се е увеличило със 113 мм.

Новият Mercedes E-Class Coupe се появи официално(Видео)

Що се касае до вътрешното пространство, то също е нараснало. Мястото за краката на пътниците, возещи се на задните седалки, е със 74 мм повече, а това за раменете им – с 34 мм. Широчината на задните седалки е по-голяма с 13 мм. Шофьорът и пътникът до него имат с 38 мм повече място на разположение. Височината в салона е нараснала с между 13 и 18 мм.

Като цяло вътрешният дизайн повтаря видяното от класическия E-Class седан, като за отделните модификации са предвидени и различни възможности. Като опция се предлага приборен панел, обединен с дисплея на мултимедийната система.

Новият Mercedes E-Class Coupe се появи официално(Видео)

На пазара новият E-Class Coupe ще излезе в 4 модификации, като само една от тях – E 400 4Matic ще бъде оборудвана със система за задвижване на четирите колела. Тя разчита на 3,0-литров V6 мотор с 333 к.с. и 480 Нм въртящ момент. При нея ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,3 секунди, а средният разход на гориво е 8,1 л/100 км.

Версиите Е 200 и Е 300 разчитат на 2.0-литров тубмотор с 4 цилиндъра, който в първия случай развива 183 к.с. (300 Нм), а във втория – 245 к.с. (370 Нм). Разходът на гориво е съответво 6.0 и 6.4 л/100 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч – 7.8 и 6.4 л/100 км.

Новият Mercedes E-Class Coupe се появи официално(Видео)

Дизеловата версия E 200 d Coupe е оборудвана с нов мотор с алуминиева цилиндрова глава и алуминиев картер. Мощността на 2.0-линтровият дизел е 194 к.с., а максималният въртящ момент достига 400 Нм. Според каталожната информация, средният разход на гориво е 4.0 л/100 км, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7.4 секунди. Всички мотори са комбинирани с 9-степенна автоматична скоростна кутия.



Окачването на купето е с 15 мм по-ниско от това на седана, а като опция може да се поръча пневматичната система Dynamic Body Control. Тя работи в 3 режима – Comfort, Sport и Sport Plus. Срещу доплащане клиентът може да си поръча и пневматичното многокамерно окачване Air Body Control.

Всички спомагателни системи и асистенти за безопасност при автомобила са добре познати от седана E-Class. Купето може да се поръча с асистент за екстремно спиране и с активен круиз-контрол, които работят при скорост до 210 км/. Предлага се и функция за паркиране на двувратката с помощта на смартфон.



Снимки и видео: Mercedes-Benz
 

0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    JDM+Mercedes ( преди 7 години )
    Така е, и аз от няколко години карам коли все с по-големи мотори. От 6 месеца съм на Е500 от 94-та със 5-степенен автоматик като всекидневна. Наскоро карах на един приятел БМВ 420д 190 коня, ами просто няма база за сравнение с 22 годишната Е-класа!По-големите мотори са си удоволствие, стига да си ОК с парите които даваш за гориво. Ама в случая с това купе от статията, щом ги предлагат, значи има и хора които ги търсят.Въпреки, че едва ли бих си сменил 124-ката за Е200 примерно. :D
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    automotive дай моля те повече обратна връзка за този редови 4 цилндров, аз карам 2.0д на БМВ, 184 коня при тегло на колата 1500кг и ускорението е повече от достатъчно (7.5 сек), виждам че Мерцедес на новата Е класа дават същото време, а колата е със 200 кг по-тежка, също и купето. Къде се развива ускорението, има ли го и при 50-60 км като пъплиш зад някой камион и трябва спешно да изпревариш, или е основно в долния диапазон.
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    automotive ( преди 7 години )
    Е, като си купуваш кола трябва да си прецениш нуждите, стила на каране и джоба :)Но да... ако си свикнал да караш "шестак" или "осмак" определено преминаването на 4 цилиндъра би било тегаво.По въпроса за ускорението над 120км/ч. Наскоро карах SL500 (455к.с.), който над стотина км/ч те удряше в гърба по-силно отколкото при по-ниска скорост... така става когато имаш повече мощност отколкото сцепление. Но определено е забавно
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Когато си вземеш нова кола,след няколко месеца каране започва да не ти достига ускорението,особено това над 120км.час.Аз харесвам колите с големи предни врети,а тази двуврата Е класа е страхотна.Това не е кола която трябва да се кара в ограниченията.Мерцедес имат хибриди,но БМВ предлагат 4 цилиндров двигател с ел.мотор във скоростната кутия.Макар че аз едвам ли някога ще се върна на 4 цилиндъра.
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    automotive ( преди 7 години )
    fermera, сега видях, че за хибридите си писал нещо.Мерцедес предлагат класическо хибридно задвижване за C-Class и два варианта за S-Class.Плъг-ин хибриди за E-Class, GLC, GLE и S-Class.Изцяло електрически вариант на B-Class.Та инфото ти, че не предлагат хибриди не е актуално ;)
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    automotive ( преди 7 години )
    JDM, и аз съм съгласен, че настоящата гама на Mercedes е страхотна откъм дизайн - и интериор и екстериор. Проблемът им е, че не са усобено увлекателни за каране. Настоящата гама на Jaguar предлага по-добър баланс в това отношение.fermera, аз съм карал двулитровия дизел във вариант 194к.с. в новата е-класа и мощността си му идва съвсем добре за нормално каране. Бензинът е нормално да иска по-високи обороти
  • #18
    5 rate up comment 0 rate down comment
    fermera ( преди 7 години )
    Карал съм 2.0литровия турбо мотор със 211к.с. на кола със тегло 1500 кг/Под 4000 оборота не ускоряваше добре.Тази Екласа е поне 1800кг.Такситата карат много километри,но са постояно загрети.При личен автомонил и дневен преход около 80 км ресурса е наполовина.Пробрема е че всички вече правят алуминиеви блокове,нанасят покритие и пускат буталата.
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    до долният 'порфесор':Ами хйде кажи ги, кои са тези мотори на корейците с по-добри характеристики??Или и на теб информацията ти е от Пешо монтьора от Дружба... :))
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Версиите Е 200 и Е 300 разчитат на 2.0-литров тубмотор с 4 цилиндъра, който в първия случай развива 183 к.с. (300 Нм),"Това е много слаб двигател, съдейки по показатилите! Дори корейците вече правят доста по-ефективни в термодинамично и механично отношение двигатели! Да не говорим за надежността...
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    JDM до fermera ( преди 7 години )
    Спокойно, и 6 и 8-цилиндрови мотори ще има. Ако имаш кинтите няма да се ограничаваш до 4-цилиндровите версии. Мерцедес с 200 000км трудно можеш да го уплашиш. Виж такситата в Германия по на 500-600 000км с 4-цилиндрови мотори, дизелови и бензинови на метан, без основен ремонт на мотора. А при положение, че предлагат хибриди за обикновенните Е-klasse и S-klasse, мислиш ли, че и тук не могат да ги предложат ? Въпроса вече опира до това кой иска такъв автомобил хибрид. :)