IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие ще кара Ford през новия сезон

Малкълм Уилсън и M-Sport спечелиха борбата за шампиона

Ожие ще кара Ford през новия сезон

Световният шампион Себастиен Ожие ще се състезава с Ford Fiesta WRC през следващия сезон, а новината беше официално съобщена от новия тим на французина – M-Sport. 

Ожие ще кара Ford през новия сезон

Британската компания, ръководена от Малкълм Уилсън е най-малкият тим в световния рали шампионат, тъй като представлява Ford, но без да получава подкрепа от автомобилния гигант и ФИА специално присъди на M-Sport статут на „производител”, за да може тимът да има заводски отбор. 

Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен излязоха на пазара, след като Volkswagen обяви, че се оттегля от световния рали шампионат едни кръг преди края на сезон 2016. Малкълм Уилсън реагира най-бързо и два дни по-късно обяви, че иска да предложи договор на Ожие, както и тест с новия Fiesta WRC 2017. 

Себ, който взе четири поредни световни титли с VW изненада шефовете на всички отбори в световния шампионат с претенциите си да тества всички нови коли за следващия сезон, след което да реши къде иска да кара. M-Sport и Toyota се съгласиха, а Hyundai и Citroen – не. Ожие изпробва новия Yaris WRC, а след това и Fiesta WRC 2017 на отсечка от рали „Великобритания” в Уелс, като според източници от тима е карал около 40 километра. 

Заедно с Ожие в M-Sport преминава и изгряващата рали звезда от Естония Ойт Танак, който тази година се състезава за частния отбор на DMACK с автомобил от компанията на Малкълм Уилсън. Почти сигурно е, че Томи Макинен ще вземе Латвала в Toyota, като всъщност договорът на финландеца е факт, но все още не е обявен официално. 

Все още обаче не се знае дали усилията на Red Bull и звездата от Катар Насер Ал-Атия ще дадат резултат и догодина ще гледаме частен тим на компанията за енергийни напитки, за който ще карат Насер, Мадс Остберг и Андреас Микелсен, които обаче ще използват колите на Volkswagen от сезон 2016.

Снимка: M-Sport

Тагове: wrc ford m-sport
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчваря ( преди 7 години )
    E, пийнах една ракия за новината, наздраве! Догодина Ожие, нова Фиеста...дето прилича на старата като стар Голф на още по-стар Голф...какви по-радостни новини за бъчваря?
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега ще си проличи дали е толкова добър или колата е била по-добра от конКУРентите
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ожие наистина е добър, няма как иначе да спечели четири поредни титли и то още в средата на сезоните имаше такава точкова преднине, че можеше да се отпусне и да кара без напрежение в последните стартове. Но не всичко зависи от пилота, много зависи от машината, дори е възможно колата да е с прекрасна мощност и динамика, но ако се чупи лесно да провали всичко. Прекалено много са факторите в ВРЦ, все пак не карат на гладки писти а по шосета, макадани, ости опасни завои в кал и сняг
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво субару какви титли пак най-вероятно VW ще дадат полот на частен отборд
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    кой ви е излъгал за субару?
  • #2
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Виктор ( преди 7 години )
    Не съм съгласен. Ожие е много добър, но не бива да се подценяват другите пилоти и отбори. Освен това Субару ще е там. Жалко за VW харесвам много програмата им в WRC, дано се върнат скоро.
  • #1
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Честита им титла. От тук нататък единственото интересно в шампионата е кой ще е втори.