IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

M-Sport показа 2017 Fiesta WRC за следващия сезон

Състезателната версия на модела е претърпяла значителни промени

M-Sport показа 2017 Fiesta WRC за следващия сезон

M-Sport официално представи автомобила си за следващия сезон на WRC. От спортното поделение на Ford споделят, че новият им автомобил, базиран на серийната версия, е претърпял значителни промени.

M-Sport показа 2017 Fiesta WRC за следващия сезон

Новата Fiesta 2017 WRC отговаря напълно на новите технически правила, въведени от FIA. Автомобилът е конструиран почти наново, като крайният резултат са 380 к.с. и 450 Нм въртящ момент, генерирани от 1,6-литров EcoBoost четирицилиндров двигател. Скоростната кутия е шестстепенна с хидравилична смяна на предавките и многодисков съединител, како и активен централен диференциал.

В допълнение, новата M-Sport Fiesta WRC съчетава и нови напълно регулируеми амортисьори, както и четири-бутални спирачни апарати.

M-Sport показа 2017 Fiesta WRC за следващия сезон

Според директора на M-Sport Малкълм Уилсън, това е е един от най-впечатляващите автомобили, които ателието е създавало."Уверен съм, че имаме автомобил, който да е способен конкурент за титлата. Повече от 95 процента от модела са конструирани наново и смятаме, че сме постигнали това, към което сме се стремили. Не сме пестили средства за създаването на машината, поради една единствена причина - да се върнем на най-горното стъпало на подиума", заключи Уилсън.

От началото си в рали спорта Fiesta има редица различни версии - R1, R2, R5, S2000 и WRC, които превърнаха модела в един от най-успешните във всевъзможни категории по цял свят.

Тагове: m-sport 2017 fiesta wrc
0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    прав е, че звосдките отбори бяха само 2- фау фе и хиУидаи. Ситроен и форд бяха представени от частни отбори, тоест от коли, обновявани преди години. Тази година се очертаваше интерено, но... Интересното е къде ще иде Ожие и дали ще продължи да печели. Колата не е от значение, в този спорт екипът пилот-навигатор е всичко.
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    WRC ( преди 7 години )
    До онзи дето вика ваги или там каквото казваше. Няма ги по ясни причини, но не те не са, защото ги е страх от конглокенция. Заводски отбори имаше, просот явно толкова гледаш. Готина е колата, дано няма сериозни проблеми през сезона.
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Истината e чe ( преди 7 години )
    M -е само един, M - Power
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    USA ( преди 7 години )
    Ford - това е единствения автомобил в света, който може да се счупи, стоейки си кротко в гаража
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Руснака ( преди 7 години )
    да сравнявате VW с Hyundai , е все едно кон с кокошка .
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грешно ваги. щото нямаше други заводски отбори освен Хюндай. Сега като има конкyренция нещо рязко хванаха гората. Що ли?
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    TDI ( преди 7 години )
    Скучен, защото все те печелеха
  • #2
    6 rate up comment 2 rate down comment
    WRC ( преди 7 години )
    Ще бъде доста интересна година без VW. Харесвам ги, но с тях беше доста скучен шампионата. Сега отново бих гледал заради Субару... Надявам се да видим скоро VW срещу Субару. Ще е интересна битка.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Nev ( преди 7 години )
    Един like от мен!