IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla обяви сервизна акция

Някои от адаптерите за зареждане на електромобилите се стопявали при употреба

Tesla обяви сервизна акция

Американският производител на електромобили Tesla ще изтегли от пазара над 7000 вече продадени адаптери за зареждане, след като се доказа, че те имат склонност опасно да прегряват. Някои пластмасови части в устройствата от сериите NEMA 14-30, 10-30 и 6-50 чак се стопявали по време на зареждане. 

И Tesla готви акция-срещу дефектни адаптери за зареждане

Въпросните адаптери позволяват на собствениците на Tesla да захранват автомобилите си с енергия от друг тип станции, освен от тези на компанията, специално пригодени за целта. Въпреки че при повечето адаптери от този тип е регистриран проблем, засега не са нанесени по-сериозни щети, съобщава изданието Fortune.
Според Bloomberg изтеглянето е резултат на две оплаквания от страна на клиенти.
И Tesla готви акция-срещу дефектни адаптери за зареждане

Акцията няма да засегне международните пазари, като само потребителите в САЩ ще могат да подменят устройствата с нови, изпратени в следващите седмици, обяви автомобилният производител.

Не за пръв път Tesla се сблъсква с подобен проблем. Преди година компанията изтегли всички продадени автомобили Model S, като тогава причината бе потенциален проблем с предпазните колани.

Тагове: tesla model s nema 14-30
0 от 500