IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потвърдено: Новият SUV на Seat ше се казва Arona

Компактният модел ще използа платформата и моторите на новата Ibiza

Потвърдено: Новият SUV на Seat ше се казва Arona

Испанският производител Seat ще пусне на пазара нов компактен кросовър, който ще носи името Arona. Продажбите на модела ще стартират веднага след премиерата му, която ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през есента на 2017 г.

Новият SUV на Seat ше се казва Arona

Това съобщи шефът на компанията – Лука де Мео, цитиран от изданието Auto Express. Той обясни, че автомобилът е кръстен на намиращия се на остров Тенерифе град Арона, като заедно с новите Ibiza и по-големият всъдеход Ateca ще трябва да укрепи позициите на марката на световните пазари.

Компактният всъдеход ще излезе на пазара след новото поколение на Ibiza, чиято премиера е планирана за първата половина на 2017 г. Двата автомобила ще разделят една платформа – A0. Тя представлява разновидност на шасито MQB, чиито размери ще бъдат леко намалени заради двата испанскиНовият SUV на Seat ше се казва Arona автомобила. На същата архитектура ще бъде изграден и новият Volkswagen Polo.



Очаква се като дизайн Arona да прилича до голяма степен на показания по-рано тази година средноразмерен кросовър Ateca. При излизането си на пазара моделът ще се конкурира с Honda C-HR, Renault Captur, Peugeot 2008 и Opel Mokka в един сегмент, който се развива с много бързи темпове. Само в Европа от него за първите месеца през 2016 г. са продадени 1 002 566 бройки.

Снимки: Auto Express

Тагове: seat arona ateca
0 от 500