IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge пуска 4х4 версия на Challenger

За съжаление обаче, колата няма да се предлага с V8 двигател

Dodge пуска 4х4 версия на Challenger

Dodge представи новия Challenger GT, който за разлика от всички „muscle car” модели има четири, а не две задвижващи колела. Автомобилът се очаква да излезе на пазара в разгара на зимата, която завладява голяма част от Щатите.
Dodge пуска 4х4 версия на Challenger

Американците уверяват, че нищо от класическото усещане за muscle car не е изгубено, а освен него, клиентите ще могат да се възползват от увеличено сцепление и по-добра стабилност при тежки условия, както и от по-бързо ускорение от място. Първите доставки ще започнат през първата четвърт на 2017 г., а цените ще започват от 34 490 долара.
 
Както вече бе намекнато от Агенцията за опазване на околната среда EPA – Challenger GT ще се предлага само с 3.6-литров V6 мотор, комбиниран с 8-степенна автоматична трансмисия. Мощността на мотора достига 305 к.с. и 336 Нм максимален въртящ момент. Според EPA, градският на Challenger e 17.5 л/100 км, докато извън града и в смесени условия колата харчи съответно 10.5 и 13.5 л/100 км.

Dodge пуска 4х4 версия на Challenger
 
Системата за двойно задвижване е идентична с тази на Dodge Charger AWD. Тя включва активна раздатка, която позволява освобождаването на предната ос, когато тя не е нужна. При нормални условия, цялата мощност отива към задните колела, което означава, че очарованието на muscle car културата не е изгубено.

Dodge пуска 4х4 версия на Challenger
 
В стилистично отношение, Dodge Challenger GT не се отличава с нищо специално спрямо другите версии със същото име. Стандартно колата се предлага с фарове за мъгла, малък заден спойлер и 19 инчови джанти, окомплектовани с всесезонни високоскоростни гуми.

Dodge пуска 4х4 версия на Challenger
 
В интериора, новият muscle car с четири задвижващи колела е оборудван с отопление и охлаждане на седалките, кожена тапицерия Nappa, подгряване на волана, както и мултимедийна система с 8.4-инчов дисплей. За допълнителните 995 долара, клиентите могат да поръчат опционалния GT Interior пакет, който включва седалки със специална тапицерия от Nappa и Alcantara, аудио система с 9 високоговорителя, както и волан с по-спортен дъх.

Dodge пуска 4х4 версия на Challenger
 
Някои клиенти вероятно биха се намръщили на факта, че американците няма да предлагат системата за двойно предаване с по-големия V8 двигател, но от друга страна, моторът на Challenger GT е достатъчно добър. Сухата информация показва, че моделът е по-мощен и по-евтин от повечето спортни Coupe автомобили с четири задвижващи колела на пазара. Audi A5 Quattro има 217 к.с., BMW 430i xDrive разполага с 248 к.с., а Mercedes C300 4Matic Coupe разчита на 241 к.с. Infiniti Q60, от друга страна, предлага 208 к.с. от своя 4-цилиндров турбо мотор и 300 к.с. от по-големия 3.0-литров V6 с две турбини.

Снимки: Dodge
0 от 500