IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я и официално новата Insignia

Флагманът на Opel идва с нова система 4х4 и 8-степенен автоматик

Ето я и официално новата Insignia

След редица скици и снимки с камуфлаж Opel най-после представи второто поколение на Insignia. Компанията представи официално само лифтбека Insignia Grand Sport, като в началото на 2017 г. към него ще се присъединят комбито Sports Tourer и комбито с повишена проходимост Country Tourer.

Opel Insignia официално смени поколенията си

Новата Insignia значително се отличава от своя предшественик - както визуално, така и технически. Дизайнът на серийния автомобил е в стила на концептуалния Opel Monza от 2013 г., а в основата му е платформата E2XX, на която е изграден и последният Chevrolet Malibu.

След смяната на генерациите каросерията на флагмана на Opel е по-лека 60 кг, а общото му тегло е намалено с до 175 г. При това разстоянието между двете оси е увеличено с 62 мм, а това между колелата - с 11 мм. Покривът е с 29 мм по-нисък, а коефициентът на аеродинамично съпротивление е 0,26 - най-доброто в масовия сегмент.

Opel Insignia е оборудван с нова система за задвижване на четирите колела с два многодискови съединителя, които заменят предишния диференциал. Моделът е оборудван с адаптивно окачване FlexRide с три режима на работа.

Двигателите засега остават тайна, но се знае, че сред тях ще попадне 1,5-литров бензинов турбомотор със 165 к.с., както и 2,0-литров битурбо с 247 к.с. Дизелите ще бъдат с обем 1,6 и 2,0 литра. При модела ще дебютира и новата автоматична трансмисия с 8 предавки.

В оборудването на модела влизат още "умна" матрична светодиодна оптика IntelliLux, която осигурява на дълги светлини обсег от 400 метра, а също така адаптивен круиз-контрол, система за предупреждение за движещ се в опасна близост автомобил, система за контрол на лентата на движение, проекционен дисплей, мултимедиен комплекс с поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay, както и ергономични передни седалки с подгряване, охлаждане, функция за масаж и 12 възможности за настройки.

ВИДЕО: Главният дизайнер на Opel Марк Адамс представя новата Insignia:
 

Във Великобритания Insignia ще се продават под марката Vauxhall. За пазара в САЩ моделът ще се превърне в Buick Regal, а в Австралия - в Holden Commodore.

Снимки: Opel

Тагове: opel insignia
0 от 500