IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley се отказа от кросовър заради купе

Следващият модел на британците чака одобрението на VAG

Bentley се отказа от кросовър заради купе

Ръководството на Bentley е взело окончателно решение за създаването на нов модел, който съвсем скоро ще се появи на пазара, съобщава Auto Express. В продължение на година и половина шефовете на марката са обсъждали два варианта – кросовър на платформата на Audi Q5 и купе с 2 врати в стила на концептуалния Bentley EXP 10 Speed 6 (на снимките). В крайна сметка изборът се е спрял именно на втория автомобил.

Bentley се отказа от кросовър заради купе

„Проблемът с кросовъра е, че той няма да се вписва в цялата ни гама модели, тъй като те са от премиум-сегмента – обяни шефът на Bentley Волфганг Дюрхаймер. – В същото време се нуждаем от млади клиенти с динамично мислене. Отличен пример в тази насока е нашият конкурент Aston Martin.”

С други думи – британците ще предложат купе, което да се разположи под двувратката Continental GT в гамата на марката. Разработката на модела вече е стартирала, въпреки че окончателната инвестиция трябва да бъде ободрена от ръководството на концерна-майка Volkswagen AG.

Bentley се отказа от кросовър заради купе

Според слуховете бъдещият модел ще се казва Barnato – на името на фамилията на бившия собственик на компанията Вулф Барнато, който с автомобил на Bentley печели 3 пъти поред състезанието в Льо Ман през периода 1928-1930 г.

Bentley се отказа от кросовър заради купе

Като цяло Bentley предвижда през следващите 3 години да вложи в моделната си гама 840 млн. евро. Част от сумата ще бъде инвестирана в новото поколение на Continental, който за първи път ще получи турбо V6 мотор и хибриден агрегат.

Предвижда се още създаване на купеобразна версия на кросовъра Bentayga, която ще се предлага изключително на китайския пазар. По думите на Дюрхаймер търсенето на модела е превишило значително очакванията. Предвиждало се е до края на годината от него да бъдат произведени 3600 бройки, но те ще бъдат увеличени до 5500.

Снимки: Bentley
 

Тагове: bentley barnato
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Иначе ще чакат, няма къде да ходят.Трябва да се види достатъчно части от Патас ли са взети, колко ще плаща отгоре богатия балама и т.н. и тогава ще бъде пуснато в производство.СОЦваген коли и беси.Това е положението.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    На снимката страничната линия силно наподобява Z4 от първото поколение.
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Няма да е Q5, а ще е А5 !!!!Клен Дизел, ще има ли ????Жалко за СТРАХОТНИЯ дизайн.