IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz показа състезателен AMG GT

Новата версия на суперколата ще участва в категория GT4

Mercedes-Benz показа състезателен AMG GT

Компанията Mercedes-Benz публикува първи снимки на състезателен автомобил, изграден на базата на суперколата AMG GT. Машината ще участва в надпревари в най-ниската категория - GT4, в която се допускат автомобили с минимално количество доработки.

Mercedes-Benz показа състезателен AMG GT

Колата все още не е напълно завършена, като това трябва да стане в началото на следващата година. Засега липсват и детайлна информация за нея, като се знае единствено, че е изградена на базата на пистовата модификация R, показана по-рано тази година.

Серийната суперкола е оборудвана с 4,0-литров туинтурбо V8 двигател, развиващ 585 к.с. и 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя. Тази комбинация позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди и развиване на максимална скорост от 318 км/ч.

Mercedes-Benz показа състезателен AMG GT

В Европейския шампионат GT4 участват специално подготвени BMW M4, Porsche Cayman и 911, KTM X-BOW, Aston Martin Vantage, Chevrolet Camaro, Lotus Evora, Ford Mustang и Nissan 370Z. Първенството се състои от 6 гонки, като новият сезон стартира на 1 април на пистата „Misano World Circuit Marco Simoncelli” в Италия.

Снимки: Mercedes-AMG
 

Тагове: mercedes-amg gt
0 от 500