IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Южна Корея спира продажбите на още 10 модела

Сега проблематични са автомобили, произведени от BMW, Porsche и Nissan

Южна Корея спира продажбите на още 10 модела

След като по-рано тази година Южна Корея забрани продажбите на общо 32 модела, произведени от Volkswagen, Audi и Bentley, сега държавата отново обмисля да добави "забранени" автомобили към списъка. Този път обаче, автомобилите, които най-вероятно няма да могат да бъдат продавани на територията на източноазиатската държава, ще са общо 10 модела на BMW, Porsche и Nissan.

Южна Корея с нова евентуална забрана за някои автомобили

Трите компании са обвинени в представяне на стари подправени документи, с цел въпросните модели да могат да получат разрешение за продажба на територията на страната, съобщава The WallStreet Journal.

Известно е, че сред застрашените автомобили са BMW X5 M, Porsche Macan S, Nissan Qashqai и Infiniti Q50. От Nissan и Porsche признават за грешки в удостоверителните документи, като доброволно решиха да прекратят продажбите на проблемните модели. За разлика от тях, BMW ще продължи да предлага X5 М, докато не се вземе окончателно решение следващия месец.

"Ще дадем на компаниите време до средата на следващия месец за изясняване на техните позиции. След това правителството може да анулира сертификатите на фирмите за продажби на територията на страната и да поиска прокуратурата да продължи разследването", заяви Хонг Донг-кон, министър на околната среда на страната.

Освен с евентуална забрана на продажбите на моделите, трите автомобилни производите е възможно да платят глоба от 6,5 милиарда долара.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Интересно .. ( преди 7 години )
    колко ли ще издържат хуйдай и чиКИА, ако им забранят пръчките по световните пазари? Да, именно пръчките!
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    @ ( преди 7 години )
    Moze i bez juznokoresiskija pazar . Tija njamat dostojnstvoto da se vozjat v EU luxury marki . Pokvareni sa ot kopirane , dumping , i proizvodsvo nafalshivi stoki . Redno e i BMW da posledva primera naPorsche .
  • #3
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Изглежда това е тенденция, страни производителки на автомобили за затрудняват конКУРренцията от други страни. Въпроса е кога Китай ще го направи. Тогава ще настъпи ужасТ и безумие.
  • #2
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    КУРейците мачкат яко конКУРенцията!Станаха сила в автомобилостроенето и вече не им трябват коли от други страни.До онзи ден ползваха стари технологии на Митсубиши и купуваха всичко от японците,но вече се научиха и станаха играчи.Пазят си родното,но ми се струва,че тези средства,които ползват не са много честни.Наподобяват на средствата на европейците,които за да си пазят родното боклучаво производство не премахват митата на японските автомобили.Всеки пазар трябва да бъде свободен без протекции!
  • #1
    6 rate up comment 3 rate down comment
    ПЕПЕ ( преди 7 години )
    Браво, Кон им решава проблемите .....