IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Да се спуснеш по ски писта с Ferrari за милион евро (ВИДЕО)

Припомняме си може би най-красивото автомобилно видео в чест на 30-годишнината на F40

Да се спуснеш по ски писта с Ferrari за милион евро (ВИДЕО)

Точно преди 30 години, на 27 ноември 1986, Ferrari за пръв път загатна пред публика за раждането на един от най-емблематичните автомобили в историята.

Да се спуснеш по ски писта с Ferrari за милион евро (ВИДЕО)

F40, произвеждано от 1987 до 1992, бе създадено в чест на 40-годишнината на компанията и е последната кола, одобрена лично от покойния Енцо Ферари. Дизайнът бе дело на Леонардо Фиораванти, създателя на Daytona и 308 GTB. За времето си това бе най-скъпата, най-бързата (323 км/ч) и най-мощната (478 к.с.) кола в света. F40 притежаваха Ален Прост, Найджъл Менсъл, Лучано Павароти, Диего Марадона и Ник Мейсън, барабанистът на Pink Floyd.

Юбилеят е добър повод да си припомним може би най-красивото автомобилно видео, което сме гледали. В него героят се събужда от алармата, хапва малко овесени ядки и препечена филийка, облича се по-дебело - и после се качва на своето Ferrari F40, за да се изкачи с як дрифт по пистите до идеалното място за нощен бивак.

Това приключение, изпълнено от японския пилот Такеши Кимура в ски курорта Рюу и режисирано от Люк Хъксъм, се нарича "Един ден от живота" и е спонсорирано от Red Bull. 




И малко се съмняваме, че ще бъде повторено, защото цената на F40 вече отдавна надхвърля 1 милион евро и последното, което би хрумнало на щастливите му нови собственици, е да се спуснат по ски писта със 120 км/ч.

Машината на Кимура е от 1987 и, за да се справи задното предаване със снега, е снабдена с вериги. А причината целият багаж на пилота да е на покрива е много проста - F40 няма класически багажник.
 

Тагове: ferrari f40
0 от 500