IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ожие иска да пробва всички коли, преди да си избере отбор

Шампионът във WRC тества с Toyota, тази седмица ще кара и Ford

Ожие иска да пробва всички коли, преди да си избере отбор

4-кратният световен шампион Себастиен Ожие заяви, че иска да тества новите автомобили на всички тимове в световния рали шампионат преди да реши къде ще продължи кариерата си. Това обаче едва ли ще се случи. 

Ожие иска да пробва всички коли във WRC

Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен останаха без отбор, след като Volkswagen се изтегли от световния рали шампионат, а последният старт беше този уикенд в Австралия. Естествено, интересът към Ожие е най-голям, като засега се смята, че Малкълм Уилсън и M-Sport – неговата компания, която представлява неофициално Ford имат предимство битката за французина. 

 

Тази седмица Ожие ще тества новия Fiesta WRC 2017, но Уилсън беше изпреварен от шефа на Toyota Томи Макинен, който вече предостави на Себ новия си автомобил за изпитания. Ожие покара Yaris WRC 2017 в Испания, като преди обед изпитанията бяха на асфалт, а следобед – на макадам. 

 

След края им Ожие не е бил особено доволен, обяснил е на Макинен, че има още много работа по окачването на колата и е казал, че Yaris WRC 2017 има страхотен потенциал. Според източници във Финландия Макинен е готов да предложи и 10 милиона евро за Ожие, за да подпише той с неговия тим. 

 

При Citroen и Hyundai обаче разговорите с Ожие не вървят толкова добре. От Citroen заявиха, че ще дадат на Себ да тества новия С3 WRC само ако той подпише предварително с тима, а освен това в договора трябва да е фиксирано и откъде ще дойдат парите за колата, която ще кара французина през следващия сезон. 

 

Шефът на Hyundai Мишел Нандан пък обясни, че шансовете на тима да вземат Ожие са толкова малки, че няма смисъл той да тества новия i20 WRC 2017, а и това е щяло да е обида за тримата пилоти на тима. 

 

Отборите, които ще участват в световния рали шампионат през 2017, когато влизат в сила новите технически правила, трябва да заявят пилотите си до средата на декември, а новият сезон стартира през януари с рали „Монте Карло”.

Тагове: wrc toyota m-sport
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ти да не гледаш някакво друго ВРЦ? Какво са показали Ситроен? Най-добрия им пилот е на 9-та позиция. ФВ и Нюндай са с най-добрите коли и пилоти във ВРЦ. А иначе Ожие стана шампион и не знам кой какво му е показал ама стана шампион няколко кръга преди последното състезание и е с два пъти повече точки от втория. Така, че Ситроен могат само да си мечнтаят за договор с Ожие. Особенно след като го изгониха грозно насред сезона. Ако не бяха толкова некоректни, можеше и да се върне при тях.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Ммм ( преди 7 години )
    Не си мисли,че ФВ са върха на ВРЦ, то Ситроен тази година на 2-3 пъти им го показа и от ФВ ореваха Света като малки деца.Или имате къса памет.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ситроен нито хъкат нито мъкат Мато си каза имам трима пилоти те са с в отбора. Много ясно че всеки би искал шампион в отбора, но малко нагло се държи. Затова Льоб е толкова велик. И това ми харесва и Хюндай и Ситроен те си държат на пилотите които са наели. А М-спорт и Макинен ще направят всичко само и само Ожие да е при тях но титла не може да се спечели само с едни човек
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ситроен сега хъката мъката ако може да подпише ние такова, онакова... А като ви беше пилот го изгонихте от отбора.Много ме съмнява Ожие да е забравил унижението.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Така и очаквах, че всички ще го искат. Определено иска да кара най-доброто, иска да продължи да е шампион но не е това начина. Ожие буквално се подиграва с отборите във ВРЦ. Знаейки, че е цел номер едно за всички отбори, започва да се държи като главозамаена звезда. Той е звезда, той е много добър, той е шампион и всички го искат,но ако беше демонстрирал скромност щеше да спечели още фенове. Той сега на база годините каране на Поло иска може би автомобил, който да е най-близко като усещане с ФВ
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Доста грозна постъпка от страна на 4 кратен шампион. Преди всичко трябва да покаже уважение към другите пилоти и после да мисли за себе си.
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Естествено!!! ( преди 7 години )
    Няма как да е доволен от Тойота,след като е слезнал от шампионски ФВ!