IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Volkswagen спира дизелите за САЩ

Компанията иска да е №1 при електромобилите до 2030 година

Официално: Volkswagen спира дизелите за САЩ

Volkswagen официално обяви, че няма да продава дизелови автомобили в САЩ, като с това се слага край и на спекулациите, че TDI-моторите може да се върнат зад Океана, когато медиите и клиентите забравят скандала „Дизелгейт”. 

Официално: Volkswagen спира дизелите за САЩ

Категоричната позиция на компанията демонстрира главният изпълнителен директор на марката Херберт Дийс, който обясни пред Handelsblatt, че VW повече няма предлага дизели в САЩ, а след това информацията беше потвърдена и от говорител на компанията пред Reuters. 

През октомври VW стигна до споразумение с федералните регулаторни власти, както и тези в Калифорния, както и с 475 000 собственици на дизелови автомобили, за изплащането на 14,7 милиарда долара заради последствията от „Дизелгейт”. Глобалният скандал тръгна от Щатите през септември 2015 г., когато стана ясно, че дизеловите мотори на VW притежават софтуер, който заблуждава апаратурата по време на тестове на вредните емисии, а в ежедневна експлоатация тези двигатели отделят до 40 пъти повече отровни газове. 

По време на автомобилното изложение в Париж в края на септември Дийс не беше готов с такъв категоричен отговор и обясни, че във VW няма решение и готовност компанията да се откаже от дизелите в САЩ и дори прогнозира, че е възможно марката да се върне с тях на американския пазар. 

Но след приемането на стратегията Transform 2025+, която предвижда до 2030 г. Volkswagen да се превърне в световен лидер при електромобилите и да продава по 1 милион електромобила на година до 2025, съдбата на дизелите изглежда решена. Особено в Щатите, където те едва достигнаха една четвърт от продажбите на VW преди избухването на „Дизелгейт”.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ако не сте гледали с Леонардо Ди Каприо филмът за климатът, даваха го по National...гледай те го!
  • #7
    16 rate up comment 7 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    Да благодарим всички на Меркел за смешно ниските екологични изисквания в Европа. Скоро и в Китай няма да са позволени швабските дизели. Но европейците ще ги купуват яко. И като остареят и станат още по-тровещи ще ги продават на тъпите Българи. На кой му дреме, че 50% от децата в София са болни от астма ...
  • #6
    21 rate up comment 6 rate down comment
    мижи кьорчо да те лъ ( преди 7 години )
    Официално: Volkswagen спира дизелите за САЩ-------------------------------------------А в Европа ? В Европа явно няма нужда да се спират, щото всичко е в рамките на "високите европейски екологични стандарти" а на евро-чиновниците са им запушили устите с по някоя дебела пачка.
  • #5
    23 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нито Киа нито Фиат имат гнусен софтуер да те тровят тайно за да печелят "екологични" поръчки по хиляди автомобили, на база фалшиви тестове. После на Тойотата били с врътки задните стъкла за по евтино. :))) Закривай!
  • #4
    13 rate up comment 19 rate down comment
    до долния ( преди 7 години )
    ... и си купи КИЯ! ха - ха или фиат - ха - ха. А, да , може и Тойота с ръчни прозорци - хибрид уж за да не харчи ток, ама всъщност - за да им е евтино на производителите
  • #3
    28 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Закривай жалката марка!!!!
  • #2
    31 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ами да им бухат огромни и лакоми бензинови мотори и дебелите евреи да се кефят на евтин петрол докато го има !проблема с екологията , е че рафинериите не искат да инвестира в качествено рафиниране на петрола и от там по-чисто изгаряне и по малко врени емисии.....прочетет малко и по темата безоловен и оловен бензин- там за какви лъжи иде реч !
  • #1
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ***, къде ще ги продавате тогава?