IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan X-Trail получи по-мощен дизел

Двулитворият двигател развива 177 к.с

Nissan X-Trail получи по-мощен дизел

Японският производител NIssan разкри подробности за новия 2,0-литров дизелов двигател, който бе добавен към гамата мотори за европейската версия на кросовъра X-Trail. Мощността на агрегата е 177 к.с., а максималният въртящ момент - 380 Нм. Това е с 47 к.с. повече от досегашния най-мощен дизел за модела. Той обаче е с по-малък обем - 1,6 литра.

Nissan X-Trail получи по-мощен дизел

От компанията са категорични, че новият агрегат осигурява добра тяга в целия диапазон на оборотите. Моторът отговаря на стандарта Euro-6, като работи в комбинация с фирмената вариаторна трансмисия Xtronic, която дебютира именно при NIssan X-Trail. Като опция за модела се предлага 6-степенна механична скоростна кутия, при която налице е само задвижване на четирите колела. При Xtronic CVT може да бъде избрано само през предаване.

Nissan X-Trail получи по-мощен дизел

Разходът на гориво с 2,0-литровия дизелов двигател с механична скоростна кутия е 5,6 л/100 км, а при вариторната трансимисия той достига 6,0 л/100 км. (във версията с 4х4). Модификацията с Xtronic CVT и предно предаване харчи 5,6 л/100 км, съобщават от компанията, като уточняват, че дилърите на NIssan вече приемат поръчки за всички версии на кросовъра.

Nissan X-Trail получи по-мощен дизел

Самият Nissan X-Trail бе обновен през септември тази година, но новият вариант засега се предлага единствено на пазара в САЩ. Моделът е получи освежен външен вид и редица допълнителни технологии за безопасност, както и хибридна версия. Европейският вариант ще продължи да се сглобява в завода в Съндърланд (Вбр).

Снимки: Nissan

Тагове: nissan x-trail
0 от 500
  • #6
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Големи и лакоми бензини, ти в кой век живееш? :DВ България се предлага само куция 1.6 дизел и дори няма автомат с 4х4.
  • #5
    36 rate up comment 1 rate down comment
    Nev до ТТ ( преди 7 години )
    Напълно разбирам какво са искали да кажат, но не им се е получило. Чисто фактически, двигателят не може да е двулитров 1. 6 литра! Ако са искали преводачите да наблегнат на факта, че НОВИЯТ двигател е по-мощен при по-малък обем, е редно да се изпусне 2.0 литровия дизел в началото, и да си остане само новият!
  • #4
    35 rate up comment 4 rate down comment
    ТТ ( преди 7 години )
    Словото е странно нещо. Може да четеш думите, да разбираш значението на всяка дума, но да не разбираш значението на тяхното съчетание.Хората ясно са ти написали: "Това е с 47 к.с. повече от досегашния най-мощен дизел за модела. Той обаче е с по-малък обем - 1,6 литра."В превод за теб означава, че новият двигател е с 47 к.с. повече от стария, който обаче е с по-малък обем - 1.6 литра.
  • #3
    38 rate up comment 2 rate down comment
    Nev ( преди 7 години )
    Аутомедия, отдавна подозираме, че преводаческата мощ на екпът Ви е доста ограничена, ни и Вие не спирате да ни убеждавате постоянно в този факт!Как можете да говорите за "новия 2,0-литров дизелов двигател" и после да напишете, че "Той обаче е с по-малък обем - 1,6 литра"?
  • #2
    38 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Има го с 1.6 / 2.0 / 2.5 бензини, хибрид, 1.6 и 2.0 дизел. Продават това, което се търси... Просто цифрите го диктуват за всеки пазар. В Европа е много малък процента на продажби на големи и лакоми бензини. Аз по-скоро бих се зарадвал на хибрида (Или поне на присъствието му в ценовата листа :))).
  • #1
    37 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Как може този модел досега да се предлага само с 1 двигател, 1.6 дизел и сега да му добавят още един дизел. Кога ще изкарате бензин бе паляци? Тия Рено съсипага Нисан с тия нафтови печки и малолитражни двигатели.